Lagbanner
2016-11-15 20:45

Coventry - Morecambe

Inför Falu BS - Villa-Lidköping
Vad ska Spångberg hitta på mot fartglada Villa ikväll?

Inför Falu BS - Villa-Lidköping

Efter fyra raka bortamatcher har förhoppningsvis den värsta svinkylan släppt sitt grepp om Falun och Lugnet. Den uppskjutna matchen, från 30:e december, ska spelas mot Villa bara med en dags vila från matchen mot Broberg.

Det blev en Klar förlust i Söderhamn, ”vi var inte där” sade en besviken Kenneth Spångberg till falubsbandy.com. Broberg spelar med mycket fart det gör också dagens motståndare Villa, så Spångberg har förmodligen en hel del att fundera över. Ett Villa som likt BS har ett riktigt tätt spelschema innan VM-uppehållet. BS ska dock möta Västerås borta den 29:e, alltså mitt under VM-uppehållet. Det blev 7-0 nere i Lidköping där Daniel Andersson gjorde fyra av målen. Senast Villa besökte Lugnet, i december 2007, slutade det med BS-förlust, 8-4. 

Gästerna
Villa har tråkigt nog fått hela tre matcher uppskjutna och står nu med två till tre matcher mindre spelade än de övriga topplagen. Trist att det drabbar Villa som ändå skaffat sig en bandyhall. Sedan det egentliga speldatumet har de spelat två matcher, en vinst och en förlust, samtidigt som matchen mot HT blev uppskjuten. De kommer senast från en tuff och jämn drabbning i Hälsingskogarna mot Edsbyn. 

Bästa poängplockare
Falu BS
Johan Kruse 12 mål, 4 pass
Linus Forslund 6 mål, 4 pass
Olle Sundin 3 mål, 5 pass
Villa – Lidköping BK
Daniel Andersson 28 mål, 5 pass
Johan Andersson 18 mål, 15 pass
Jesper Bryngelson 23 mål, 5 pass 

Tre senaste
Edsbyns IF – Villa-Lidköping BK 4-3
Villa-Lidköping – IK Sirius 5-2
Villa-Lidköping – IFK Kungälv 9-3 

Broberg/Söderhamn – Falu BS 11-2
Edsbyns IF – Falu BS 9-1
IK Sirius – Falu BS 7-4

Max Persson2010-01-11 10:16:00
Author

Fler artiklar om Falu BS