2016-11-15 20:45

Coventry - Morecambe
2 - 1

Falu BS gav Villa en match
Olle Sundin gjorde sitt fjärde mål för säsongen när BS stred tappert mot Villa-Lidköping hemma på Lugnet.

Falu BS bjöd upp till dans eller strid mot gästande Villa-Lidköping som inte riktigt var på hugget. Alltjämt 1-1 i paus, blev en 1-3 Villa-ledning i andra men BS vägrade ge upp och hämtade upp till 3-3. Villa-Lidköping hade dock en växel till och gjorde ett sista ryck till 3-5 de sista tio minuterna.

Falu BS började bäst, höll i bollen och testade Villa-keepern från avstånd ett par gånger. Villa var inte alls på tårna och kanske var de lite frusna i de 15 minus graderna, då de inte spelat utomhus sedan mitten av december. Falun höll igen första tjugo - lite av ett trendbrott för BS hemma på Lugnet - men sedan kunde Bryngelson sätta 0-1 efter att ha plockat ner Martin Berggrens långa utkast.

BS tog sig dock tillbaka relativt snabbt. I 26:e minuten bröt Alexander Sundström läckert igenom Villa-försvaret på pass från högerhalven Mathias Johansson. Därefter kommer BS in i en ny bra period och borde ha fixat en ledning. Då först Emanuel Sundqvist var helt fri men tappade ut bollen och därefter gick Olle Sundin på genombrott men föll och fick inte till avslutet.

Villa tog därefter timeout men någon större skillnad blev det nog inte. BS-styrningen fungerade väldigt bra och de fanns en hög aggressivitet som gjorde det svårt för Villa.

Andra halvlek började i ett relativt lågt tempo där BS höll i bollen utan att ta sig framåt. Istället gick Daniel Andersson på skott som inte Emil Ingman kunde hålla och Villa-kaptenen, Jesper Bryngelson höll sig framme på returen. Det blev mer slarv och öppnare efter 1-2, Emil Ingman tvingades till ett par grymma räddningar samtidigt som BS också skapade lägen.

Kenneth Spångberg tog timeout för att samla laget och skapa lite ordning. BS fortsatte dock att göra misstag i speluppbyggnaden och då har Villa ett par herrar som vet vad som ska göras. En felpass snappades upp av Villa-försvaret på mittplan för att sedan låta Johan Andersson elegant cirkla igenom Falulaget och sätta dit 1-3. Lång uppförsbacke för BS men Villa skulle inte få med sig poängen så enkelt.

Olle Sundin fick revanschera sin felpass till Villas 1-3, genom att smälla in reduceringen på en högerhörna. Bara fyra minuter efter 2-3 försökte Kruse på frislag, Henniger på retur, men det var - kanske matchens bäste - Mathias Johansson som satte kvitteringen till 3-3.
Klockan gick och med tio minuter kvar luktade det för ovanlighetens skull poäng på Lugnet.

Villa hade dock en växel till och Martin Johansson gav sitt lag återigen ledningen på ett frislag från vänstra cirkeln. Två minuter senare punkterade också den lille Bryngelson matchen när han bröt in från högerkanten och gjorde sitt tredje mål för matchen.

BS gör en riktigt bra laginsatts idag och gör nog sin bästa hemmamatch inför säsongens minsta publik. Extra bra var Emil Ingman som visade att också han håller i Elitserien. Mathias Johansson såg ut att ha hittat rätt på sin högerhalvsposition och gjorde en hel del bra grejor och väldigt få misstag. Alexander Sundström visade också kvalité och hade bra fart på skridskorna idag. Inte lika snabbt går det för Johan Kruse men han håller i bollen på ett fördömligt sätt och sätter de andra i bra lägen i sin nu mer tillbakadragna roll.

Falu BS – Villa – Lidköping BK 3-5