Lagbanner

-

Inför Falu BS - IFK Vänersborg

Ny match på Lugnet och nu gästas man av IFK Vänersborg som haft en minst sagt turbulent säsong hittills. Falu BS som senast gjorde sin bästa hemmamatch för säsongen, bör nu vara sugna att ta hela steget till två poäng.

Först kan vi konstatera att ännu ett rykte har fullbordats, Patrik Hedberg lämnar Falu BS för huvudstaden och Hammarby. En utlåning på tre månader där främsta syftet, enligt falubsbandy.com, är Patriks egna utveckling samt BS ansträngda ekonomi. Därmed får Bajen en riktigt bra målvakt och om han klarar av omställningen kan han helt klart ge Hammarby en ytterligare dimension. Kul för Patrik som får en chans att gå riktigt långt nu, bara att önska honom lycka till. Emil Ingman får ta över förstaplatsen, något han visade senast att han klarar av utan problem. 

Ny match på Lugnet och visst byggs det upp lite förhoppningar sedan senaste insatsen mot Villa-Lidköping. De går från en riktigt dåligt lördagsmatch på Hällåsen till något riktigt bra på måndagskvällen, frågan är vart de hamnar nu? Har de kvar samma aggressivitet som senast blir de i alla fall mer svårslagna än tidigare. 

När lagen möttes i nya Vänersborg Arena var det väl aldrig något snack om saken, Vänersborg var ett par nummer för stora. Efter en målmässigt jämn första halvlek där dock BS tog ledningen, drog Vänersborg ifrån och pausresultat 3-1 blev till slut 7-2. Senast IFK Vänersborg gästade Lugnet var i december, säsongen 07/08, en match Vänersborg vann med 4-1. 

IFK Vänersborg

Det kändes som Vänersborg var på gång under försäsongen, med ny hall, ett piggt spel som överraskade. Vänersborg har dock inte riktigt fått den säsong de velat, och för inte så länge sedan fick tränare Anders Uhlin avgå med omedelbar verkan. Sedan dess har de tagit två segrar men också haft två stora förluster. Jag såg själv 9-0 förlusten mot Bollnäs i Dina Arena, där såg Vänersborg både oengagerade och vilsna ut. De kom dock tillbaka och vann derbyt mot IFK Kungälv senast, vilket gör att de nu har fem poäng ner till just dem. För att slippa kval måste de nog ta två poäng mot BS för att hänga på Vetlanda och HaparandaTornio som båda verkar hittat formen. 

Bästa poängplockare
Falu BS
Johan Kruse 12 mål, 4 pass
Linus Forslund 6 mål, 4 pass (lämnat BS)
Olle Sundin 4 mål, 5 pass 

IFK Vänersborg
Viktor Weiselius 20 mål, 9 pass
Andreas Eriksson 20 mål, 0 pass
Mikael Olsson 4 mål, 11 pass

Tre Senaste
Falu BS – Villa Lidköping BK 3-5
Broberg/Söderhamn – Falu BS 11-2
Edsbyns IF – Falu BS 9-1 

IFK Vänersborg – IFK Kungälv 4-3
Bollnäs GIF – IFK Vänersborg 9-0
IFK Vänersborg – KVBS 13-0


Max Persson2010-01-13 18:54:00
Author

Fler artiklar om Falu BS