Lagbanner

-
-

Falu BS fick en lektion i effektivitet av Vänersborg

Det fanns lite förhoppningar i BS-lägret, efter insatsen mot Villa senast. Hoppet försvann dock när BS var alltför ineffektiva samtidigt som Vänersborg visade mer spetskompetens och variation i sitt spel. Det var punkterat redan i mitten av första och trots en bättre andra halvlek var BS aldrig riktigt nära. Matchen slutade 3-7 (0-6).

Falu BS kunde ha fått en drömstart, då Ulrik Bergman i den 3:e minuten blåste straff efter att Johan Kruse blivit fasthållen i straffområdet. Kruse förvaltade dock inte straffen utan Gabriel Bridholm kunde parera i Vänersborg-målet. Vänersborg blev nog lite tagna på sängen då BS pressade högt och störde gästerna i speluppbyggnaden. De kunde dock ta sig ur situationen, ofta genom lyft men det var på hörna första målet skulle komma. Viktor Weiselius smällde in 0-1 som förstaskytt på matchens första hörna. 

Falu BS hade något bra läge till men visade på, som i förra matchen, stor ineffektivitet. Tvärtemot Vänersborg som friställde två spelare med Emil Ingman i BS-målet efter ett långt utkast och 0-2 var ett faktum. Matchen blir efter de två snabba målen avslagen och smått händelselös. 

I den 23:e minuten blev också Pekka Rintala väldigt fri efter nytt lyft och en dåligt tajmad offsidefälla. Med fem minuters mellanrum gör sedan Vänersborg både även fyran och feman vilket tar död på matchen helt. Viktor Weiselius som inledde målskyttet fick också skriva in halvtidsresultatet med en straff till 0-6. 

Andra halvlek var inte alls gammal när Andreas Eriksson plockade ner ännu ett lyft och spelade till Robin Lundqvist som forcerade in bollen bakom Emil Ingman. En tung start på andra och det kändes som det skulle kunna braka ihop helt. 

Men BS tog sig tillbaka spelmässigt men hade fortsatt svårt att få in bollen. Det krävdes ytterligare en straff och en ny skytt för att Falun skulle spräcka Bridholms nolla. BS-kaptenen Stefan Tranblom tog sitt ansvar och smällde in 1-7. Efter målet spelade Falun med mer självförtroende och var det bättre laget på isen. Mest självförtroende visade Petter Björling som bröt sig in från vänsterkanten med några eleganta dragningar och avslutade fint upp i nättaket. 

Efter de två målen hade BS några till chanser men även Vänersborg hade bud på fler mål då spelet gick mer fram och tillbaka. Det blev dock mållöst framtill den 90:e minuten då Mathias Johansson sprätte in 3-7 efter en fin hörnvariant.
 
Falu BS vann i alla fall den andra halvleken med 3-1 och till och med Vänersborg tränaren tyckte BS var bättre i andra. Men det är väl enklare då när matchen redan är avgjord. Vänersborg gjorde det bra som tog sig ur BS höga press i starten och visade en mycket större effektivitet än hemmalaget matchen igenom. 

Falu BS – IFK Vänersborg 3-7 (0-6)
Publik
319
Domare
Ulrik Bergman
Hörnor
6-3
Utvisningar
Falu BS 10 min
IFK Vänersborg 25 min 

Mål
0-1 Viktor Weiselius (hörna)
0-2 Andreas Eriksson
0-3 Pekka Rintala
0-4 Misja Pasjkin
0-5 Christoffer Fagerström
0-6 Viktor Weiselius (straff)
2nd
0-7 Robin Lundqvist
1-7 Stefan Tranblom (straff)
2-7 Petter Björling
3-7 Mathias Johansson (hörna)

Max Persson2010-01-14 23:11:00
Author

Fler artiklar om Falu BS