Lagbanner

-

Inför Hammarby IF - Falu BS

Efter manglingen i Sandviken reser nu Falu BS till nästa tuffa uppgift, ett formstarkt Bajen på Zinken.

Hammarby har en stigande form och inte förlorat sedan slutet av november och bara tappat en poäng mot HaparandaTornio hemma. På Zinken är serietvåan än så länge obesegrad med sex vinster och tre oavgjorda. Så det blir helt klart ingen bekvämare resa än senast mot SAIK. 

Mötet på Lugnet var inget annat än en mörk novembermisär från Faluns sida, 2-17 varav sju från Patrik Nilssons klubba. En annan Patrik som sedan dess har bytt sida, för en stund, är ju Patrik Hedberg. Han lär ha lite mindre att göra i sitt nya lag. Det hade han åtminstone senast, i debuten mot Vetlanda då han bara behövde släppa förbi sig två bollar. Det ska bli kul att följa hur han utvecklar sig i Bajen och hur långt de kan räcka i år. 

Anders Westin träffades av Daniel Mossbergs klubba i ansiktet under lördagens 16-0 förlust mot Sandviken. Enligt DT.se är det osäkert ifall han får klartecken av läkaren att delta i morgondagens match. Klart redan är ju att kaptenen Stefan Tranblom missar matchen då han drog på sig ett grovtmatchstraff senast. Falu BS riskerar därmed att ha två defensiva kuggar står på sidan av. 

Sist Falu BS gästade huvudstaden och Zinken blev det en klar 11-2 förlust. Vi får dra tillbaka uret enda till säsongen 2003/04 för att hitta senaste vinsten på Zinken då man besegrade söderbröderna med 4-2. 

Tre senaste
Hammarby IF– Vetlanda BK 10-2
IFK Kungälv – Hammarby IF 0-7
Hammarby IF – Bollnäs GIF 3-2 

Sandvikens AIK – Falu BS 16-0
Falu BS – IFK Vänersborg 3-7
Falu BS – Villa Lidköping BK 3-5 

Bästa poängplockare 
Hammarby IF
Patrik Nilsson 45 mål, 3 pass
David Karlsson 32 mål, 5 pass
Stefan Erixon 15 mål, 8 pass 

Falu BS

Johan Kruse 12 mål, 4 pass
Linus Forslund 6 mål, 4 pass (lämnat BS)
Olle Sundin 4 mål, 5 pass

Max Persson2010-01-19 20:40:00
Author

Fler artiklar om Falu BS