-
-

Ny storförlust mot Bajen
16-4 mot Bajen men Spångberg var glad efter matchen, att BS gick ut och försökte.

Den väntat svåra bortamatchen mot Bajen slutade med 16 nya insläppta för BS. Detta trots att BS hade en 1-2 ledning efter dryga halvtimmens spel. Men korta perioder av misstag och fel beslut gjorde att Hammarby kunde dra ifrån rejält. - Gör man för mycket misstag och tar fel beslut då blir man utnyttjad av de bättre lagen, menade en inte alltför missnöjd Kenneth Spångberg efter matchen.

Falu BS hängde med från start och efter att skyttekungen Patrik Nilsson gjort 1-0 svarade BS relativt omgående. Olle Sundin snappade upp och sprättade in en retur från vår egen Patrik Hedberg i Bajen-målet. Johan Kruse som avlossat returskottet satte sedan elegant och överraskande 1-2 genom ett slagskott. Ett mål som också betydde att Johan Kruse bröt sin måltorka på åtta matcher.
- Vi är riktigt bra första 25 minuterna, en period där alla var bra och gjorde det de skulle, sade Spångberg efter matchen.

BS fick behålla sin ledning i ett par minuter, innan Patrik Nilsson kvitterade med sitt andra mål för matchen. Bäckmans - dagens libero då Tranbloom var avstängd - blev utvisad och det small sedan tre gånger inom loppet av fyra minuter.
- På sju minuter får de göra fyra mål och det beror på att vi gör en del misstag och tar konstiga beslut, något som jag tror beror på den orutin vårt unga lag har, menade Spångberg.

I början av andra halvlek skedde samma sak, BS kommer in i en ny period där motståndarna får öppen gata och kan dra iväg än mer. Falun tar timeout och får därefter en instickare där Petter Björling kan göra 10-3. Sedan är det dock mest Hammarby och ett fallerande BS.
- Det blir lite korthuseffekt i andra, det har med orken att göra och att vi inte orkar genomföra det vi snackat om.

Det slutar 16-4, BS fjärde mål gjordes av Alexander Sundström på hörna. Positivt är att Falun får göra fyra mål vilket också Spångberg nämnde. Individuellt höjde han väl mest Pär Bäckmans som kämpade på bra i sin nya roll som libero.

Hammarby IF – Falu BS 16-4