Lagbanner
Inför Falu BS - Västerås SK
Ny tuff uppgift för Pär Bäckmans och Falu BS när svenska mästarna kommer på besök till Lugnet.

Inför Falu BS - Västerås SK

VM-uppehåll i hela elitserien men inte för Falu BS och Västerås som drabbar samman i ett dubbelmöte. Första matchen spelas hemma på Lugnet och vi får hoppas att de två senaste matcherna har lagts åt sidan.

Efter de två storförlusterna mot tabellettan SAIK och tvåan Bajen väntar nu regerande svenska mästarna Västerås. Förhoppningsvis har BS bättre bilder ifrån hemmaplan och matcherna mot Villa och Vänersborg att plocka fram. Att matchen spelas under VM-spelet lär inte påverka något av lagen då förbundskapten varken tog ut Tobias Holmberg eller veteranen Anders Östling till truppen som åker till Moskva. 

VSK hade inför den ”infrysta” matchen (som skulle ha spelats 6:e januari) tre raka segrar på tre raka hemmamatcher. Det blev ju också en fjärde raka på hemmais, mot Sirius där VSK dock lite oväntat föll med 3-6. Västerås har varit lite svajiga i år och den nuvarande sjunde platsen dock i en sladdande tabell känns ändå lite i underkant för att vara VSK. Kan också tillägga att VSK inte spelat utomhus sedan matchen mot KVBS den 9:e december. Senast VSK gästade Lugnet säsongen 07/08 blev det 3-3. 

Falu BS hade alla tillgängliga på träningen senast, men jag tror att Olle Sundin åker bort och missar morgondagens match. Kaptenen Stefan Tranblom är dock tillbaka efter avstängningen. Kan också tillägga att 18-årige Viktor Lundberg finns med i truppen vilket han i och för sig gjorde redan mot Bajen. Positivt att BS ger sina yngre förmågor chansen istället för att plocka in några veteraner för att fylla upp. 

Tre senaste
Västerås SK – Edsbyns IF 3-3
Villa – Lidköping – Västerås SK 1-7
Västerås SK – IK Sirius 3-6 

Hammarby IF – Falu BS 16-4
Sandvikens AIK – Falu BS 16-0
IFK Vänersborg – Falu BS 7-2
Bästa poängplockarna 

Falu BS
Johan Kruse 13 mål, 5 pass
Olle Sundin 5 mål, 6 pass
Linus Forslund 6 mål, 4 pass (lämnat BS)
Västerås SK
Jonas Nilsson 25 mål, 6 pass
Tobias Holmberg 13 mål, 17 pass
Michael Carlsson 11 mål, 7 pass

Max Persson2010-01-22 20:43:00
Author

Fler artiklar om Falu BS