Västerås steget före Falu BS
37-årige Johan Kruse smällde in en hörna på Västerås och Falu BS bäste målskytt gjorde därmed sitt 14:e mål för säsongen.

Finbesök på Lugnet när svenska mästarna Västerås kom på besök. I den framflyttade matchen tog gästerna kontrollen direkt. BS hängde med ett tag men VSK var ständigt steget före. Hela nio mål i första halvlek resulterade i en mer händelsefattig och ineffektiv andra del vilket gav slutresultatet 3-8(3-6).

Falu BS kom till spel utan både Olle Sundin och Emanuel Sundqvist. Förutom 92:an Victor Lundberg fick då även 37-årige Tomas Jansson dra på sig Falu BS-tröjan igen. Det var dock Victor Lundberg som fick mest speltid då han vikarierade på Sundins vänsterhalvsposition, mesta delen av matchen. Victor är en intressant spelare med fint flyt på skridskoåkningen samt en bra klubbteknik, han vågade också delta i spelet vilket var kul att se.

VSK startade matchen bäst och skapade en farlig chans direkt. Målet kom dock fem minuter in, då Östling satt ett kort lyft i djupled på Jonas Nilsson som hade glidit ifrån en fel inställd BS-backlinje. Efter VSK:s ledningsmål blir det något händelselöst, där BS tilläts kontrollera bollen men chanserna uteblev.

Västerås 0-2 kommer till lite väl enkelt när Johan Andersson får sprätta dit den i straffområdet trots flera BS-spelare på plats. BS får fortsatt behålla bollen då Västerås inte gick upp pressade och störde speciellt mycket. Nästa mål var dock också det grönvitt, då playmakern Tobias Holmberg föste ett kort lyft och denna gång hade Västerås två fri med en chanslös Emil Ingman.

Gästerna hade skaffat sig en tremålsledning men Johan Kruse svarade omgående när han smällde upp en vänsterhörna. Bara någon minut efter spelade samme Kruse fram en frigående Tobias Andersson som gjorde sitt andra elitseriemål för karriären. BS hade på några minuter väckt liv i matchen igen och efter målen hade de en bra period och tryckte på framåt.

Svenska mästarna samlade dock ihop sig och veteranen Anders Östling nöp till på distans och några minuter senare petade Jonas Nilsson in en hörnretur som Emil Ingman såg ut att ha letat fram ur benskydden. Mer mål skulle det dock bli i första då Alexander Sundström kom loss på vänsterkanten avslutade fint i nättaket bakom Daniel Kjörling. Ett tvåmålsunderläge skulle funka att ta med sig ut i andra för BS del, men Jonas Nilsson var inte klar utan gjorde 3-6 efter fint spel av Västerås.

Direkt efter avslag i andra lyfte Kruse en kort boll som letade sig fram till Tobias Andersson som dock inte hittade målet. En sekvens som skulle spegla hela BS andra halvlek, bra chanser men ineffektiva avslut. Samtidigt som Västerås slog av på tempot vilket gjorde att andra halvan blev ganska lam och händelsefattig.

När det väl hände något var det ofta BS som skapade men målen gjorde Västerås. I den
69:e minuten gjorde Jonas Nilsson sitt fjärde mål för matchen då han plockade ner Kjörlings långa utkast och fintade Ingman i målet och satte 3-7. Tio minuter senare sätter VSK-kaptenen Magnus Joneby 3-8 när Västerås har två utvisade.

Märkligt nog får BS gå mållös från andra halvlek, trots att de skapat fler chanser än i andra, där de bland annat träffat ramen två gånger. Även Spångberg var mest nöjd med andra halvleken idag och Falun gör en ny bra match på Lugnet med tanke på förhållandena. Men det syntes trots allt på gästerna att de hade kontroll och visste vad som krävdes för att hämta två poäng.

Falu BS - Västerås SK 3-8(3-6)