Lagbanner
2015-11-17 20:45

Danmark - Sverige

Inför Västerås SK - Falu BS

Falu BS får äran att ännu en gång möta regerande svenska mästarna Västerås SK. Nu på bortaplan i väldiga ABB Arena.

I ABB Arena har Falu BS spelat ett sju matcher under försäsongen, dock inte mot VSK. Falu BS har ett tungt bortafacit senaste tre matcherna som alla har slutat med stortorsk och tvåsiffrigt i baken. I lördags, på Lugnet spelade dock BS bra under långa stunder hoppas de kan ta med sig bilder därifrån istället för de senaste borta matcherna. VSK som gått lite ”upp och ner” är nu trots allt bara två poäng ifrån topp fyra, lite typiskt Västerås tror jag. De har dock ett par tuffa matcher kvar men det ska bli intressant att följa hela slutspurten i Elitserien. 

I Falu BS-lägret är Olle Sundin är tillbaka men nu ger sig landslagsmännen Tobias Andersson och Petter Björling av mot Ryssland och U19 – VM. En häftig och ärofylld utmaning som inte alltför många får uppleva. Tobbe och Petter är minst sagt hårt matchade den här vintern, då de är givna i elitserien samtidigt som de är nyckelspelare i Falu BS P18-lag som leder Division 2 Norra Ungdom. 

VM för Petter och Tobbe alltså, i deras frånvaro ställer veteranen Tomas Jansson upp ännu en match. Varför inte fler juniorer kan man undra? Spångbergs svar på det, efter matchen senast, var att om vi ska plocka in fler juniorer måste vi gå ner till 94:orna. Vet inte om det stämmer i så fall är det lite för ungt, och det kanske är tur att veteranerna kan hålla igång i H35-serien. Där har Tomas Jansson gjort 15 mål på fem matcher. I comebacken mot Västerås senast, var han okej och väldigt nära att pricka in matchens första BS-hörna som motades av ett VSK-bröst på mållinjen. Med Jansson i truppen och Petter och Tobbe ut, blir det nog säsongens äldsta trupp som ger sig av mot Västerås imorgon. 

Lycka till Falu BS! 

Tre Senaste
Falu BS – Västerås SK 3-8
Hammarby IF – Falu BS 16-4
Sandvikens AIK – Falu BS 16-0

Falu BS – Västerås SK 3-8
Västerås SK – Edsbyns IF 3-3
Villa Lidköping BK – Västerås SK

Bästa poängplockare
Johan Kruse 14 mål, 6 pass
Olle Sundin 5 mål, 6 pass
Linus Forslund 6 mål, 4 pass (har lämnat BS)

Jonas Nilsson 29 mål, 6 pass
Tobias Holmberg 13 mål, 20 pass
Anders Östling 9 mål, 9 pass

Max Persson2010-01-28 19:00:00
Author

Fler artiklar om Falu BS