Lagbanner
2016-08-09 20:45

Derby - Grimsby

Inför Falu BS - Vetlanda BK
Kan Johan Kruse överlista gamle BS-keepern Jonas "Skorven" Persson imorgon?

Inför Falu BS - Vetlanda BK

Falu BS ställs i sin 23:e match mot Vetlanda som både fasar för kval men också har lite känn på en slutspelsplats. För Falu BS del är det sista chansen rent matematiskt att hänga på Kungälv.

Vetlanda hemma känns något mer överkomligt än de fyra senaste bataljerna mot enbart topplag. Smålänningarna är svårplacerade och kan fortfarande nå en slutspelplats men det känns som det tåget gick vid förlusten mot Bollnäs borta som nu innehar åttondeplatsen. Närmare är Vänersborg på kvalplats med samma antal poäng och spelade matcher. Senast lagen möttes var det en stenhård kamp i snöfall där Vetlanda drog längsta strået genom att dra ifrån till 4-2 i slutskedet. 

Falu BS har ju två färska VM-guld (fyra om vi räknar med P15-gulden) från helgen och vi får hoppas att Petter och Tobias tar med sig vinnarinstinkten från landslaget. Fast det finns väl en risk att de också tagit med sig förkylningar från kyliga Ryssland och att de känner sig slitna. 

VM-uppehållet har inte varit något riktigt break för Falu BS del utan snarare tvärtom med dubbelmötet mot VSK. Spännande och se vad det får för effekter jämfört med Vetlanda som varit spellediga och kunnat träna på som de velat. Men även Vetlanda har haft ett gäng spelare på diverse landslagsuppdrag i helgen. Tim Persson, Philip Lennartsson och Jesper Jonsson spelade alla i U-19 VM, där förövrigt Tim Persson blev utsedd till turneringens forward. 

Vetlanda var på Lugnet senast för ganska precis två år sedan, då vann smålänningarna med 6-3. Trots att Falu BS fortfarande har en minimal chans att hänga kvar tror jag pressen ligger hos gästande Vetlanda och förhoppningsvis kan BS spela en mer avslappnad bandy. 

Lycka Till BS! 

Bästa poängplockare
Johan Kruse 14 mål, 6 pass
Olle Sundin 5 mål, 6 pass
Linus Forslund 6 mål, 4 pass (lämnat klubben) 

Johan Löfstedt 10 mål, 17 pass
Björn Einarsson 19 mål, 6 pass
Per Einarsson 11 mål, 10 pass 

Tre senaste
Västerås SK – Falu BS 15-2
Falu BS – Västerås SK 8-3
Hammarby IF – Falu BS 16-4 

Vetlanda BK – IFK Kungälv 8-3
Hammarby IF – Vetlanda BK 10-2
Bollnäs GIF – Vetlanda BK 10-1

Max Persson2010-02-02 21:21:00
Author

Fler artiklar om Falu BS