2016-08-09 20:45

Derby - Grimsby
1 - 0

BS kom inte åt Vetlanda i snöyran

Vetlanda tog kommandot på ett svårspelat Lugnet som var drabbat av ett stökigt snöoväder. Med 1-2 från första halvan drog gästerna ifrån i mitten av andra halvlek. BS kunde inte behärska den fallande snön och därmed har man också fallit ur Elitserien för den här gången.

Falu BS kom till start utan hårdförde försvaren Pär Bäckmans och slitvargen Anders Westin. Detta samtidigt som gästerna saknade två världsmästare då varken Philip Lennartsson eller Tim Persson fanns med i truppen.

Väderförhållande kunde ha varit bättre ikväll då både snön yrde över Lugnet samt att blåsten gjorde det än mer svårspelat. Falu BS fick i alla fall börja i medvind om det nu är en fördel i bandy? Det såg inte så ut då Vetlanda styrde spelet från en början och skapade ett par riktigt bra chanser.

Smålänningarna höll i bollen på ett bra sätt i första halvlek och blandade spelet med en del kortare lyft. VBK tog sedan ledningen efter 17 minuter, genom Patrik Gustafsson som hittade förbi både mur och Ingman i BS-målet på frislag strax utanför straffområdet.

BS lyckades inte få till någon offensiv och på gästernas fjärde hörna fick Lucas Blom praktträff och gjorde 0-2. Men Falun svarade direkt och fick kontakt då Simon Johansson bröt igenom på vänsterkanten och föste in reduceringen. Därefter spelar BS upp sig något utan att skapa några riktiga chanser och förutom målet har väl Falun endast en till bra möjlighet då Erlandsson var nära att fösa in en hörna.

I andra halvlek är det VBK:s tur att ha medvind men förutom en ny ribbträff av Vetlanda blir spelet bökigt, mycket på grund av det ihärdiga vädret.

I 55:e minuten blir Stefan Tranblom utvisad och sekunderna efter blir Andreas Lysell friställd på djupet och sätter 1-3. Patrik Gustafsson som stod för den fina framspelningen gjorde sedan 1-4 på straff. Vetlanda drog på så sätt ifrån och när Johan Löfstedts lyft hittade Tomas Knutson blev det 1-5 och matchen var avgjord. Med drygt 13 minuter kvar reducerar Jonas Henniger till 2-5 på en hörnretur men närmare kommer inte BS.

Därmed är sista spiken inslagen, nu är det klart att Falun lämnar finrummet för den här gången. Svårt att säga någon som utmärkte sig extra i BS denna kväll, men Emil Ingman gjorde ett par riktigt fina räddningar samtidigt som han hade bra hjälp av ramen. Men bäst var nog BS-klacken som än en gång hoppade, sjöng och stöttade sitt BS i 90 minuter!

Falu BS – Vetlanda BK 2-5(1-2)