Lagbanner
2017-01-11 21:05

PSG - Metz

Inför Falu BS - KVBS

I november besegrades Katrineholm på Backavallen och BS hade tagit sina första elitseriepoäng. Sedan dess har KVBS och Falun följts åt med endast förluster vilket till slut medför en oundviklig nedflyttning av de båda. Nu ställs de mot varandra igen och vi vågar hoppas på en första seger hemma på Lugnet.

Varken Falu BS eller Katrineholm har haft det lätt denna säsong och ingen av dem har väl varit rustade för Elitserien utan satsat på långsiktigt med unga lag. Jämfört med BS gjorde dock KVBS gröna siffror förra säsongen och jobbar med en klart bättre ekonomisk situation än Falu BS. Så frågan är vilka chanser BS har att behålla sitt lag i ett långsiktigt perspektiv? Imorgon finns det dock chansen att stödja BS ekonomiskt genom ”måljakten” som just nu är uppe i 3700 kronor per mål. 

Men nu handlar det inte om långsiktiga satsningar utan en match och spel om heder. Sedan 5-4 segern på Backavallen har det som bekant endast blivit förluster samtidigt som BS tappat två kuggar i form av Patrik Hedberg och Linus Forslund. Trots detta känns det som Spångberg och grabbarna har gjort framsteg de senaste hemmamatcherna. I dessa matcher har BS sett mer avslappnade ut jämfört med i början av säsongen. 

Förmodligen tar BS rollen som spelförare imorgon samtidigt som KVBS säckar ihop och kontrar. Katrineholm har ju gjort ett par mål fler än BS och har vissa kvalitér framåt.  Jag vet också att de gått ut med en ny målsättning att inte komma sist, så de är nog laddade. Men trots förlust imorgon lär målskillnad fortsatt separera lagen och hålla KVBS i botten, man kan dock aldrig vara säker. KVBS har aldrig varit på Lugnet men gamla Katrineholm SK var där 2006 i superallsvenskan och då vann BS med 7-3. 

Nu hoppas vi på seger för den lilla men trogna skaran som stöttat BS hela vintern, Lycka Till!!! 

Tre senaste
Falu BS - Vetlanda BK 2-5
Västerås SK - Falu BS 15-2
Falu BS - Västerås SK 3-8

Hammarby IF - KVBS 8-3
KVBS - IFK Kungälv 1-7
Bollnäs GIF - KVBS 14-0

Bästa poängplockare
Johan Kruse 14 mål, 6 pass
Olle Sundin 5 mål, 6 pass
Linus Forslund 6 mål, 4 pass (lämnat klubben)

Erik Ågren  14 mål, 3 pass
Stefan Andersson 5 mål, 6 pass
Mattias Elf 8 mål, 3 pass

Max Persson2010-02-09 21:35:00
Author

Fler artiklar om Falu BS