Stadsparksvallen, 2017-04-22 16:00

Jönköpings Södra - AIK
2 - 1

Falu BS fick inte ihop säcken

Det var två poängsugna lag som möttes på Lugnet den här kvällen. Falu BS fick kontroll på matchen i mitten av andra halvlek när Emanuel Sundqvist gjorde 4-2. Men Katrineholm slank ur säcken som BS skulle knyta ihop och 4-2 blev 4-5 på några få minuter. BS kunde dock reda upp hedern i sista matchsekvensen då Stefan Tranblom gjorde 5-5 på straff.

Matchen på Lugnet började lite trevande, lite oroligt. Det var två ängsliga lag på isen och det kanske första riktiga initiativet tog Erik Ågren som trampade igenom och blev som följd neddragen i straffområdet. Mattias Elf gjorde inget misstag och gästerna hade tagit ledningen.

Efter målet är KVBS det bättre laget, med bra fart på skridskorna. Men BS gnetade sig in i matchen och både Mathias Johansson och Olle Sundin lyckades träffa virket på hörna. Det krävdes dock en Alexander Sundström och en lång hörna, från höger för att få in kvitteringen. Bara några minuter senare är Jonas Henniger framme och gör 2-1 på Johan Kruses retur, BS hade vänt matchen.

BS får dock inte behålla sin ledning särskilt länge då Niklas Eriksson får in bollen efter en rörig situation framför målet. Falu BS var mer spelförande i slutet av första halvlek men det var på en spelvändning ledningsmålet skulle komma. Det var Johan Kruse som knackade in 3-2 en bit utanför straffområdet.

Falu BS hade för ovanlighetens skull med sig en ledning ut i andra halvlek på Lugnet. Men andra halvlek var ingen höjdare till en början. Det var Falu BS som hade bollen men det hände inte speciellt mycket. Mathias Johansson kom igenom på vänsterkanten men fick inte till avslutet, det fick dock Manne som sprättade upp 4-2 i 64:e minuten.

Därefter kändes det som Falu BS hade kontroll på matchen, KVBS tog timeout utan att de hände något speciellt. Istället hade Tobbe Andersson jätte läge att avgöra när han plockade ner en lång lyra, han kunde dock inte förvalta sitt läge.

Med drygt fem minuter kvar av fulltid förändrade Mattias Elf matchbilden med två väldigt snabba mål, och det var kvitterat. I 91:a minuten hittade även Mårten Andersson målet, lite väl enkelt på ett frislag utifrån. KVBS hade vänt på fem ynka minuter och gick nu mot sina två första poäng. Men i matchens sista händelse blåste Kent Lisell för straff, en straff som såg väldigt billig ut från sidan. Kaptenen Stefan Tranblom dock tog sitt ansvar och fixade 5-5 och första BS-poängen på Lugnet.

Surt att det inte blev två poäng samtidigt som BS till slut ska vara glad att det blev en poäng. Lite knepigt men sådan är väl sporten. Det märktes att det var bottenlagen som möttes och det märktes att inget av lagen var van att föra en match. BS hade väl trycket under långa stunder men kunde inte knyta ihop säcken. Vi kan dock konstatera att de fem målen blev 27 500 kronor i måljakten.

Falu BS - KVBS 5-5(3-2)