2017-01-02 19:00

Danmark - Ryssland
0 - 4

BS föll trots pigg start

Falu BS tog överraskande ledningen på Sävstaås denna kväll. Ledningen varade i drygt 35 minuters spel men till paus hade hemmalaget vänt till 4-2. I andra halvlek hade inte BS mycket att säga till om utan Bollnäs drog ifrån till 8-3.

När Bollnäs gästade Lugnet fick BS gå mållös av isen mot Sverige tätaste försvar. Ikväll small det direkt, gånger två till och med. Först gjorde Olle Sundin 1-0 på egenhand och bara minuten senare kunde Tobbe peta in bollen bakom Timo Oksanen i Bollnäsmålet. Falu BS hade skaffat sig en 2-0 ledning efter fyra minuters spel, vem kunde ana det?

Bollnäs gnuggade dock på och BS blev alltmer tillbakatryckta. Bollnäs reducerad till 1-2 på en hörnretur . Falun höll undan i tjugo minuter till men när Emil Ingman inte fick grepp om Pär Törnbergs skott, gjorde en omarkerad Markus Ståhl 2-2. Det var inte stopp där, utan när en igenkännlig förvirring tillkom i BS-försvaret, passade Bollnäs på att gå ifrån till 4-2.

I andra halvlek punkterade Bollnäs matchen snabbt när Anders Spinnars smällde in 5-2. Därefter blev matchen relativt avslagen. Emil Ingman räddade dock en straff av Mikko Lukkarila och Mathias Johansson fick avsluta målskyttet när han plockade ner Olle Sundins lyra och satte 8-3 i den 88.e minuten.

Falu BS gör väl en bra match i deras mått mätt samtidigt som hemmalaget inte körde på högsta växeln.

Bollnäs GIF – Falu BS 8-3(4-2)