Fem tips inför NBA:s säsongsstart

Fem tips inför NBA:s säsongsstart

En NBA-säsong är lång och mycket kan hända. Här är fem förutsägelser inför premiären på tisdag natt 28 oktober.

LeBron James vinner sin femte MVP
Cleveland Cavaliers har den bästa truppen i öst och kommer att göra ett rejält hopp i vinstkolumnen. Att James återvänder och tar laget till slutspel kommer att vara den dominerande storyn under säsongen. Samtidigt är Kevin Durant skadad vilket kommer att påverka hans chanser negativt.

Tim Duncan gör sin sista säsong
Genom att strategiskt stå över matcher och aldrig spela mer än 30 minuter per match har Tim Duncan lyckats hålla en imponerande nivå i sitt spel. Duncan blir 39 nästa år och är på det sista året av sitt kontrakt med San Antonio Spurs. Jag tror att det här kan vara den sista säsongen i Tim Duncans karriär. Men räkna inte med något spektakulärt avsked i Derek Jeter-stil om han väljer att pensionera sig från den tillbakadragna Duncan.

Kevin Garnett gör sin sista säsong
Även Duncans ärkerival Kevin Garnett har kommit upp i åren. Och det märks betydligt mer i hans spel. Garnett blev draftad direkt från high school och gör sin 20:e säsong i ligan. Förra säsongen var jobbig för honom och en del var förvånade att Garnett kom tillbaka för ytterligare ett år i Brooklyn. Lagets nya tränare Lionel Hollins har sagt att han vill spela honom mer än de 20.5 minuter han snittade förra året. Det återstår att se om det är ett lass som den 38-åriga Garnett klarar av. Även om han skulle vilja spela vidare lär det här bli det sista året med "KG" i ligan. Men vem vet?

Chicago Bulls säsong spolieras av skador
Derrick Rose har missat de två senaste säsongerna med knäskador och utan sin storstjärna har Chicago inte klarat av att utmana i slutspelet även om laget gjort ett bra jobb med att ta sig dit. Inför denna säsong är Rose tillbaka och truppen har fått tillskott genom Pau Gasol. Tränare Tom Thibodeau är känd för att spela sina spelare mycket och att skadedrabbade trion Rose, Gasol och Joakim Noah ska kunna vara friska över 82 matcher känns ologiskt. Tyvärr.

San Antonio Spurs vinner titeln
Oddsmakarna har Cleveland Cavaliers som favoriter men jag går inte emot de regerande mästarna. De har samma lag som förra året och det är en komplett trupp som ligans bästa tränare Gregg Popovich har att laborera med. Intressanta rookien Kyle Anderson känns dessutom som en typisk Spurs-spelare som säkert kan bidra en del om han får chansen. Satsa inte emot San Antonio Spurs.
 

Fredrik Nygren@fredriknygren2014-10-25 15:00:00
Author

Fler artiklar om NBA