NBA Bloggen: Jättevändning av Clippers!
Årets vändning!

Jag var nog inte ensam om att sluta följa matchen Memphis-Clippers när hemmalaget en bra bit in i period 3 var i ledning med 27p. Men basket är möjligheternas sport och efter en jätteupphämtning i sista perioden vann Clippers med 99-98. I sista perioden var siffrorna 35-13 till Clippers.

Söndagskvällen inleddes med San Antonio- Utah på den barnvänliga tiden 19:00. Utah har givits 7% chans att slå ut Spurs av experterna på ESPN. Det blev trots detta en bra match mellan två lag som spelade sitt spel och tror mer på sin egen förmåga än att trasa sönder motståndarnas spel. En till skillnad från de flesta andra matcher i början av detta slutspel riktig publikmatch med andra ord. Det är först en bit in i sista perioden som Spurs glider ifrån och tar ett stadigt + 10p grepp om matchen.

Men San Antonio är svårstoppade och allra värst är kvicksilvret Tony Parker han förbigås ofta när man diskuterar vem som är ligans bäste pointguard men i nuvarande form är han nr1. 28p fick Parker till i matchen och när han inte avgör själv finns andra bra alternativ. Tim Duncan gör sin bästa säsong på flera år och flyger åter fram till korgen för att sätta sina dunkar. Spurs har under senare delen av säsongen fyllt på med Boris Diaw och Stephen Jackson två nyttiga tillskott. Sparkapital finns dessutom i Manu Ginobili som inte kommit igång än efter skada, och därutöver den ruskiga Matt Bonner mannen som aldrig missar en öppen 3a.

106-91 till Spurs i match ett och vad ska Jazz nu hitta på. Jag hade trott att Utah skulle gå ännu mer inside än vad man gör men Spurs höll hårt emot igår. Troligen måste Millsap och Jefferson skapa mer rörelse inside och passa bollen snabbare för att oroa Spurs defensiv. Bäst hos Jazz igår Gordon Hayward 17p och 12 av 12 straffkast. Hayward har växt enormt detta år och jag tror att svårigheterna under rookie säsongen gjort honom ännu starkare.

Åter till Clippers som verkligen inte spelade bra i början av matchen. Blake Griffin och Chris Paul enormt bleka och bäst hos Clippers var faktiskt Nick Young med 19p. Memphis började matchen som i trance och det mesta gick in dessutom har man en fantastisk hemmapublik. Men känslan infann sig direkt såhär kan inte Memphis spela hela serien det går inte. Men att dem skulle falla ihop med endast 13p i 4e perioden det hade jag inte en tanke på. Det blir mycket intressant att se hur dem hanterar den här genomklappningen och om det kan stärka Clippers i fortsättningen.

Vid 21.30 igår gick Lakers in i slutspelet mot charmlaget Denver Nuggets. Hos Nuggets startar Kenneth Faried och Kosta Koufos i frontcourten. Det är hela slutspelets svagaste lagdel. Traden av Nene går inte oförmärkt förbi! Lakers är oerhört taggade i period 1 som man vinner med 27-14 och även om Nuggets spelar upp sig är man aldrig nära. Frånvaron på skadade Wilson Chandler är tung och Ty Lawson var riktigt blek igår. Lakers vinner med 103-88 och bortsett från första perioden tar man inte i speciellt mycket. Det här kan Lakers vinna i 4 raka matcher och se till att man kommer fräscha till nästa matchserie.

Atlanta-Boston 83-74. Boston blir man inte klok på, utdömda inför säsongen återuppståndna runt påsk och nu skulle gubbarna upp till dans igen. Kevin Garnett är så trött i slutet av matchen att man blir orolig. Då har han gjort 20p tagit 12 returer och varit lagets bäste spelare, Paul Pierce har spelat svagt och Ray Allen missat matchen p.g.a. skada. Bostons bänk är så lövtunn att den knappast finns och med alla dessa äldre män i laget ser det just nu ut som en gigantisk uppförsbacke för Celtics.

Ray Allen kanske är tillbaka till match 3, men å andra sidan kan Rajon Rondo 20p 11 ass. bli avstäng för en knuff mot domaren i slutet av matchen.

Atlanta då? Jo storstjärnan Joe Johnson sätter 3/15 skott missar 9 raka 3p försök. Josh Smith är bäst med 22p och 18 returer.