NBA Slutspelet startar i helgen.

NBA Slutspelet startar i helgen.

Äntligen här och det pågår till Midsommar vilket betyder att vi är mitt i EM slutspelet innan årets mästarlag koras. Öppet är det också ska jag tippa detta och vill vara något säker på att jag får rätt krävs minst 4 kandidater. Topplagen San Antonio, Oklahoma, Chigago och Miami har alla goda chanser att ta hem detta.

Jag följer NBA på deras egen tjänst LeaugePass på nba.com men många hittar givetvis stream alternativ, Canalplus visar några matcher i veckan men det räcker inte på långa vägar för de riktiga fansen. Trist givetvis att en av världens absolut största ligor alla kategorier har så dålig täckning i Sverige men så är det.

19:00 imorgon startar serien Chigago-Philadelphia, Chigago är troligen ligans bästa lag var det gäller defensiv och 76ers som inledde säsongen strålande har en nedåtgående trend. Bulls med stjärnan Derrick Rose är klara favoriter men kan Philadelphia hitta spelet från december/januari kan man bjuda visst motstånd.

21:30 ska Canal Plus sända Miami-NY Knicks. Trots flera superstjärnor med Carmelo Anthony i spetsen kom Knicks endast på plats 7 i Öst. För Miami med LeBron James i laget gäller endast att vinna hela mästerskapet i år. Spelar Knicks bra kapaciteten finns kan det bli nerver hos Heat, missa inte matchen ni som har CanalPlus en bättre introduktion i basket får ni inte.

Senare under natten möter Indiana-Orlando, Orlando har sin bäste spelare Dwight Howard borta p.g.a. en ryggoperation och ska bli en munsbit för det fina lagbygget Indiana. Natten till måndag möts Boston-Atlanta, Boston med en rad gamla stjärnor bl.a. Kevin Garnett och Ray Allen har spelat stabilt under våren och detta (bäst av 7) möte är komplett omöjligt att tippa. Atlanta har spelat bra hela året men saknar bredden för att ta sig riktigt långt i ett slutspel. Segraren i detta möte får med stor sannolikhet möta Chigago i nästa omgång.

I Väst som ska utse det andra finallaget är standarden fortfarande högre, det finns fler bra lag helt enkelt. Tidigt söndagmorgon ska mästarna Dallas på bortaplan möta det unga fräcka Oklahoma. Mästarna ser tyvärr både trötta och omotiverade ut, man pratar om att inga andra lag är omöjliga men jag tror att självförtroendet saknar motsvarighet i kunnande denna gång. Dirk Nowitzki, Jason Kidd och de andra stjärnorna får rejält med smörj av Oklahoma det är vad jag tror.

LA Clippers möter Memphis. Clippers med Blake Griffin och Chris Paul har en mycket tuff uppgift att ta sig an. Memphis är ett mycket svårspelat lag som förra säsongen slog ut San Antonio i första rundan, mot Clippers tror jag det blir en serie som går i 7 matcher.

Utah är åter i slutspel efter en snabb rebuilding nu möter man svårast tänkbara motstånd San Antonio. Spurs är jättefavoriter men kan Jazz frontcourt (Millsap/ Jefferson) Sätta den levande legenden Tim Duncan under press finns det en möjlighet att vinna matcher. Fransosen Tony Parker hos Spurs är en av ligans mest sevärda spelare.  Första match spelas 19:00 på söndag.

Lakers är åter i hygglig form och jag rankar dem som 5e bästa lag i ligan just nu, man möter Denver. Den störste hos Denver är coachen George Karl att ta denna upplaga av Nuggets till en 6e placering i det getingboet som väst utgör är en fantastisk prestation. George Karl är i mina ögon självklar som årets coach. Denver spelar extremt offensivt och toppar statistiken på poäng inside, tack vare enkla layups. Kanske kan Denver överraska igen och pressa Lakers, men troligen blir det en hyggligt lätt resa för Kobe Bryant & Comp. innan man stöter på Oklahoma i nästa omgång.

I morgon startar festen och med kniven mot strupen och tvingad att avge ett tips om slutsegrare säger jag Oklahoma City Thunders.

Bengt Kleijn2012-04-27 21:12:28
Author

Fler artiklar om NBA