Lagbanner
Rookie Ranking *uppdaterad*

Rookie Ranking *uppdaterad*

Bara fem dagar kvar till NBA säsongen 2008/2009 börjar. Arber Zeneli är en av våra nya krönikörer, som kommer att lägga sitt fokus på rankingar och topplistor. I hans första krönika rankar han nykomlingarna som ska göra sin första säsong i NBA.

*artikel uppdaterad med fakta om spelarna*


En spännande ny säsong är på gång, förhoppningsvis blir den ännu bättre än den förra, mycket tyder på det, speciellt med tanke på hur många talanger som kommer in i ligan och vill visa upp sig.

I och med att det är en ny säsong så kommer även nya spelare in till ligan, nya rookies det vill säga. Den här säsongen speciellt är det många nya unga intressanta spelare, både från colleges i USA och runt om i världen som kan göra väsen av sig direkt. På forumet har det diskuterats om vilka av dessa herrar som kommer att sticka ut från mängden, så därför att har jag gjort en topp 10 lista om vilka som troligtvis producerar bäst den här säsongen. Det är ingen indikation på vilka som kommer att ha bäst karriärer utan vilka spelare som jag tror kommer att vara bäst den här säsongen. So without further a do, here we go!


Nr 10
Robin Lopez
 

#15 Phoenix Suns

Född: 1988-april-01

Längd: 7-0 / 213 cm

Viikt: 255 bs./ 115,7 kg.

Position: Center/ Forward

College: Stanford

Brook Lopez tvilling bror har kanske inte lika ljus framtid som brorsan men den här säsongen kommer han att överraska många med sin energi, defensiv och old school hustle. Med en åldrande Shaq som allt oftare råkar ut i foulproblem så förvänta er många minuter, blockar och returer för Robin Lopez. En yngre, längre Ben Wallace förmåga.

Nr 9
Marc Gasol
 

#33 Memphis Grizzlies

Född: 1985-Januari-29

Längd: 7-1 / 216 cm

Vikt: 265 lbs./ 120.2 kg.

Position: Center

Från: Spanien

Den yngre Gasol brodern är inte den typ av finess spelare som Pau Gasol är utan mer av en "banger". Han kommer offra sin kropp för lagets bästa, ta returer blocka skott och göra mellan 8-12 poäng per match. Han har redan spelat proffsbasket i Europa så han har lite rutin bakom sig och att han inte har nån adekvat post spelare som krigar för minuter bredvid honom kommer göra att han får mycket minuter att jobba på, gäller bara att han håller sig undan från "foul trouble". 

Nr 8 
Russel Westbrook
 

#0 Oklahoma City Thunder

Född: 1988-nov-12

Längd: 6-3 / 191 cm

Vikt: 187 lbs./ 84.8 kg.

Position: Guard

College: UCLA

Han är ingen traditionell Point Guard utan mer av en av en 2 Guard, han kan spela lite av båda, men i Oklahoma City Thunder kommer han att få majoriteten av tiden som Point Guard, och där kommer han att vara främst en spelfördelare och general för spelare som Kevin Durant och Jeff Green. Han kommer även att få uppgiften att guarda spelare som Chris Paul, Deron WIlliams, Steve Nash och andra topp Point Guards.

Nr 7 
Brook Lopez
 

#11 New Jersey Nets

Född: 1988-april-01

Längd: 7-0 / 213 cm

Vikt: 260 lbs. / 117.9 kg.

Position: Center

College: Stanford

Den andra tvillingbrodern lämnar en mycket solid collegekarriär bakom sig på Stanford och ska fokusera sig på att vara New Jersey Nets center för framtiden. Till skillnad från brodern så är han mer adept till att vara en offensiv kraft i NBA. Han kan bli en 20-10 spelare i framtiden, (20 poäng 10 returer) men den här säsongen nöjer sig nog New Jersey mellan 10-15 poäng per match och 6-10 returer per match vilket inte bör vara för svårt med tanke på att han inte har mycket konkurrans.

Nr 6 
Derrick Rose
 

#1 Chicago Bulls

Född: 1988-okt-04

Längd: 6-3/ 191 cm

Vikt: 190 lbs./ 86.2 kg.

Position: Guard

College: Memphis

Det finns ingen tvekan om att Derrick Rose är en Point Guard för framtiden, men i det här läget som Chicago Bulls befinner sig i så kommer han inte få tillräckligt utrymme för att vara i toppen av rookierankingen. Han har mängder av talang men han är långt ifrån färdigutvecklad och med (för) många spelare i Bulls backourt så kommer det ta minst 2-3 år tills han börjar hinna ikapp Chris Paul och Deron WIlliams. Men det är säkert att säga att Chicago visste vad man gjorde när man draftade hemmasonen Rose.

Nr 5 
Rudy Fernandez
 

#5 Portland Trailblazers

Född: 1985-apr-04

Längd: 6-6 / 198 cm

Vikt: 185 lbs./ 83.9 kg.

Position: Guard

Från: Spanien

Den här aningen taniga spanska liraren kommer ha en produktiv säsong i NBA men jag är inte så säker på att han kommer att ha chans på Rookie of the year. Han befinner sig i lite av samma situation som Rose när det gäller mycket folk i backourten, men det är ingen tvekan om att denne atletiske skytt kommer ha det lätt att acklimatisera sig till NBA eftersom han redan är en erfaren spelare och var kanske Spaniens bästa spelare i årets OS efter Pau Gasol.

Nr 4
OJ Mayo
 

#32 Memphis Grizzlies

Född: 1987-nov-05

Längd: 6-4 / 193 cm

Vikt: 210 lbs./ 95.3 kg.

Position: Guard

College: USC

Oj Mayo är både talangmässigt minst lika bra som vilken annan spelare som helst i den här draften och han är redo. Han kommer starta direkt i grizzlies vilket kommer ge han större chanser på vinna rookie of the year, samtidigt kommer han spela med en mycket talangfull backourt partner i Mike Conley Jr. Mayo är framförallt en poängplockare men han kan även bidra med assists och mycket bra defensiv. Det största orosmomentet me Mayo är hans tvivelaktiga skottval.

Nr 3 
Kevin Love 

#42 Minnesota Timberwolves

Född: 1988-sep-07

Längd: 6-10 / 208 cm

Vikt: 260 lbs./ 117.9 kg.

Position: Forward

College: UCLA

Ingen är kanske mer redo att hoppa in i ligan och bidra direkt än Kevin Love, han har hela paketet. Bra fotarbete, skott utifrån, bra moves under korgen, stark returtagning och en speciell förmåga att göra en " outlet pass " ( pass från egen linje under korg till den andra korgen ). Enda problemet som Kevin Love har haft under sin korta karriär är konditionsrelaterat och att han inte är så värst atletisk, men han ryktas ha tränat hårt på just sin kondis och för det atletiska tar han igen med sin vilja.

Nr 2
Michael Beasley
 

#30 Miami Heat

Född: 1989-jan-09

Längd: 6-10 / 208 cm

Vikt: 235 lbs./ 106.6 kg.

Position: Forward

College: Kansas State

Antagligen den mest talangfulle spelaren som har kommit in i ligan sen Lebron James. Beasley är en alltiallo Forward. Han har längden för en Small Forward men Han kommer nog få spela mycket Power Forward också, han har en unik kombination av snabbhet, atletisk förmåga, förmåga att göra poäng nära korgen och skjuta 3or. Han kan nog bli en av de bästa offensiva spelarna någonsin. Han tar mycket returer också. Offensiv väg finns det ingen mer komplett spelare från den här draften men han har en tendens att visa loj inställning och omogenhet, trots det så snittade han 26.2 poäng per match och 12.4 returer per match som freshman i College, tänk då vad han kan göra om han ger 100 procent varje kväll.

Nr 1 
Greg Oden
 

#52 Portland Trailblazers

Född: 1988-jan-22

Längd: 7-0 / 2.13

Vikt: 285 lbs./ 129.3 kg.

Position: Center

College: Ohio State

Greg Oden blev draftad förra säsongen men eftersom han var tvungen att sitta hela säsongen pga en knäoperation så ränkas han som rookie den här säsongen. Han har potentialen att bli en av de mest dominanta spelarna från vår tid, tänk blandning mellan Shaq och Patrick Ewing I framtiden. Han är redan en mycket bra defensiv spelare och även om han är en bra offensiv spelare så finns det mycket upside och han kan komma att dominera center positionen tillsammans med Dwight Howard och Andrew Bynum i framtiden. Så på den positionen det har varit problem sedan centerpositionens glansdagar på 80 och 90 talen med många dominanta spelare så är den positionen påväg tillbaka med en ny våg av talangfulla spelare.

Det här var top 10 rookies från i år från mitt perspektiv. Det kunde ha varit andra spelare med som Danilo Gallinari men han är redan skadad och det ryktas att han kommer få börja i D League så jag valde att inte ha med honom, inte för att jag inte tror han kommer ha en bra solid karriär men i år är han ute ur top 10.

Arber Zeneli2008-10-24 09:00:00
Author

Fler artiklar om NBA