Lagbanner
Motståndaranalys: Orlando Magic
Dwight Howard har en tuff uppgift framför sig.

Motståndaranalys: Orlando Magic

Western Conference-finalen har dragit igång, ikväll är det så dags för den första Eastern Conference-finalen. Mästarna Boston Celtics är ute och får inte längre slåss med de stora grabbarna. Kvar står Cleveland och Orlando för att göra upp om en plats i den stora finalen, och i denna del kommer jag presentera Orlando.

Hur var Magic 2008/2009? 

Magic förväntades tidigt att utmana för eastern conference titeln. De draftade Courtney Lee och han visade sig vara ett fynd då han kunde skjuta utifrån samt guarda motståndarens bästa guards. Säsongen började bra för Orlando och vid en tidpunkt hade de till och med bäst record. Jameer Nelson hade utvecklats till en All-star och snittade runt 17 poäng och över 50 procents skytte vilket är otroligt för en PG som är endast 180 cm. 

Tyvärr så skadade sig Jameer och skulle missa resten av säsongen. In kom Rafer Alston i en 3 lags trade. Hedo Turkoglu var inte lika bra som föregående år men han satte skotten när de räknades. Allting startade dock med den dominerande Dwight Howard som även blev årets defensiva spelare och var med i All-NBA First team och NBA-All Defensive first team. Man slutade säsongen på 59-23, kom 3a i Eastern Conference och 4a totalt i ligan. 

Magics Slutspel? 

Magic förväntades kross Philadelphia då de ansågs vara det perfekta laget för deras spelstil. Men så var det inte och de tog 6 matcher innan man kunde gå vidare. Man fick klara sig utan Dwight Howard i den 6e matchen då han blev avstängd för en armbåge på Dalembert matchen innan. 

I andra rundan väntade veteranerna från Boston. Celtics saknade Kevin Garnett och Leon Powe. Magic saknade som tidigare nämnt Jameer Nelson. Man vann dn sjunde och avgörande matchen på bortaplan mot C´s och man gjorde det på ett övertygande sätt. 

Orlandos styrkor? 

Offensivt är Orlandos största styrkor är deras utsökta 3 poängskytte. De skott de missar utifrån tar Dwight Howard ganska ofta hand om. Han snittar cirka 16 returer i slutspelet. Defensivt var Orlando nummer 1 i ligan på defensive efficiency. Man har rörliga forwards och Guards som även har bra längd. När de kommer igenom så står Dwight Howard och väntar på att få blocka skotten. 

Orlandos svagheter då? 

Även om man har ligans mest dominerande Center så har Dwight Howard knappast något Post spel. Han har inte många moves under korg utan gör oftast sina poäng på dunkar. Rashard Lewis har någorlunda Post spel men med Ben Wallace som guardar honom kan det vara lite svårt att få enkla poäng under korg. Det blir ett stort problem då 3 poängskotten inte sitter. När de sitter så dyrkas försvaren upp men när de inte gör det har de svårt med att få enkla poäng. 

Nyckelspelare för Magic? 

De flesta skulle nog peka på Dwight Howard. Han är lagets bästa spelare och Defensive enforcer. Men för att laget ska funka offensivt så är det faktiskt Hedo Turkoglu som är nyckeln. Han har mycket boll och leker Point Guard större delen av tiden. In clutch time som man säger så har han alltid bollen i händerna och sätter skotten oftare än han missar. När Turkoglu är bra är Magic svårstoppade. 

Någon annan vi ska hålla koll på? 

Rashard Lewis är den spelare som måste utnyttja Clevelands sega Power Forwards. Ta ut dom till 3 poängslinjen och skjuta om han är fri eller använda sin snabbhet och driva förbi dom. Han kan vara the difference maker. 

Hur slutar det här då? 

För att Orlando ska lyckas ta hem det måste man vara nästintill perfekta. Motståndarlaget har Lebron James som man kan ge bollen till när det går knackigt och han leverar 98 procent av tiden. Orlando har inte den spelaren, Turkoglu kommer nära men.. Därför måste man spela perfekt som lag och inte få många turnovers så Lebron kan få enkla poäng i fastbreak situationer.
Jag tror att Cleveland ändå vinner, inte för att de är mycket bättre än Orlando men de har Lebron. Enligt många ligans bästa spelare, och vi vet att såna spelare får the benefit of the doubt med domarbesluten. Jag säger Cleveland på 6 matcher, men reserverar för att Orlando kan skrälla. Allting kan hända i basket. God I Love This Game!

Arber Zeneli2009-05-20 22:34:00
Author

Fler artiklar om NBA