Lagbanner
Preliminär ranking av Western Conference
Var på listan hamnar Chauncey Billups Denver och Kobe Bryants L.A. Lakers?

Preliminär ranking av Western Conference

Även om det är mer än en månad kvar till ligastart, så är det alltid kul att spekulera i hur det kommer se ut när slutspelet står för dörren kommande vår. Jag tog mig friheten att, efter eget huvud och tyckande, ranka lagen i den Conference jag följer som mest.

Plats 15-11: 

15. Sacramento Kings
- I slutet av 1990- och i början av 2000-talet var Kings ett lag att räkna med, och profiler som Jason Williams, Chris Webber, Peja Stojakovic och Mike Bibby har funnits i truppen. Dessa tider är förbi och man är nu ett lag i bottenträsket. Laget är väldigt anonymt, och man har inte kunnat locka till sig några större stjärnor på länge. Kings får istället satsa på att bygga nytt och hoppas på lite flyt kommande sommar, när free agent-poolen är starkare än på länge.
Who’s in? Inga större namn som sagt, men ska jag plocka ut en, så kommer sommarens draftval, guarden Tyreke Evans, bli intressant att följa. Evans gick som nr.4, och kan bli ett kul tillskott i nybygget Sacramento.
Who’s out? Inga tyngre förluster, den som smärtar mest är väl förlusten av forwarden Ike Diogu, och då han inte är någon etablerad spelare i ligan (förra säsongen spelade han bara 10 matcher för Sacramento och snittade 9,2 poäng/match), så har man egentligen inte förlorat någon.
Största stjärna: Kevin Martin. I mångt och mycket står Sacramento och faller med Martin. Shootingguarden hade en fin säsong förra året och snittade 24,6 poäng/match, men han är på tok för ensam i Kalifornien-baserade laget och det kommer bli ytterligare en tung säsong för Ohio-bördige Martin. 

14. Minnesota Timberwolves

- Sen ”The Big Ticket” Kevin Garnett lämnade T-wolves, har det mesta gått utför i Minnesota. General Managers och coacher har lyckats dåligt med både spelaraffärer och att få ihop ett fungerande lag. Denna säsong hoppades Minnesota på förbättring när man, överraskande nog, kunde plocka det spanska fenomenet Ricky Rubio som nr.5 i draften. Tji fick man. Rubio stannar kvar i Spanien i ytterligare två år, p.g.a. en hög utköpsklausul, och Minnesotas lag är fortsatt dåligt. ”Big Al” Jefferson är en tung offensiv kraft, men resterande bitar av laget är ingen rolig läsning, och Minnesotafansen får inrikta sig på en ny säsong i bottenträsket
Who’s in? Rätt många nya spelare har kommit till laget. Två stycken sticker dock ut från mängden, och av en händelse är båda Pointguards. Ramon Sessions var en Restricted Free Agent i somras, och på väg till flera klubbar, men fjolårets överraskning i Milwaukee skrev till slut på för Minnesota. Det återstår att se om han kan upprepa fjolårets fina spel.
Jonny Flynn plockades i valet efter Rubio (som Minnesota tradade till sig från Washington), och han gjorde bra ifrån sig under Summer League, då han valdes till Rookie of the Month i NBA Summer League. Blir det en flipp eller flopp för Flynn? Det får framtiden utvisa.
Who’s out? Det var som sagt mycket svängdörr i Minnesotatruppen i somras, där spelare som Mike Miller och Randy Foye försvann. Miller gjorde inget större väsen av sig i Minnesota, förlusten av Foye kan dock smärta. En begåvad guard som visade upp ett gott samarbete med Jefferson, men som nu, precis som Mike Miller, får samarbeta med Gilbert Arenas och Caron Butler i Washington.
Största stjärna? Al Jefferson. Den stora centern snittade en double-double förra året, men fick kasta in handduken p.g.a. en knäskada efter 50 matcher. Det krävs nog att Jefferson är fit for fight större delar av säsongen om det inte ska vara fullständig katastrof i Minnesota. 

13. Los Angeles Clippers.
Innan fjolårssäsongen drog igång, såg det faktiskt ganska ljust ut i Clippers. Man lyckades förvisso inte behålla Elton Brand, men man värvade ändå bra spelare som Marcus Camby, Ricky Davis och stjärnguarden Baron Davis, och kanske kunde det bli slutspel för L.A.? Nähä du! Fjolårssäsongen var ett praktfiasko, där spelare underpresterade eller var skadade, och trots en ganska stark trupp var man ljusår ifrån slutspel. Denna säsong då? Ja, sämre kan det inte gå för Clippers. Kapacitet finns i form av Baron Davis, Eric Gordon och Al Thornton, men kan de omvandla sin talang till bra spel?
Who’s in? Clippers har förstärkt med många namn, men det som står ut mest är definitivt Blake Griffin. Att Clippers skulle plocka honom som först i draften var sommarens sämst bevarade hemlighet, och jag hyser inga tvivel om att han kommer göra bra ifrån sig i Clipperströjan.
Who’s out? Det ”stora” tappet är Zach Randolph. Med Griffins ankomst var man tvungen att göra plats på forwardspositionen, och det blev Randolph som fick lämna, och istället hamna i Memphis. Randolph är dock en diva utav stora mått, så Griffin är en mer än kompetent ersättare (och garanterat en större lagspelare än Randolph).
Största stjärnan? Baron Davis. Den skäggige guarden med det fantastiska spelsinnet är navet i Clippers spel. Mycket allround och kan han bara komma överens med coach Dunleavy, så är mycket vunnet, både för B-Diddy själv och för Clippers. 

12. Oklahoma City Thunder.
-Egentligen kan man tycka att Thunder skulle byta plats med Clippers, men jag väljer att chansa lite här. Thunder satsade inte på något större namn ur Free Agent-poolen i somras, istället förlitar man sig på de unga talangerna man har i laget, och det finns utan tvivel intressanta spelare att välja här. Kevin Durant har visat sig vara väl värd att draftas som nr 2 sommaren 2007, och blir bara bättre och bättre. Russell Westbrook var en hit förra året, med både bra passningsspel och flashiga dunkar. Slutspel blir det inte för OKC, men om spelarna utvecklas åt rätt håll och man får behålla stommen, så kommer man bli att räkna med inom ett par år, var så säkra.
Who’s in? Framförallt James Harden. Shootingguarden gick som nr.3, och med fina siffror från Arizona State i bagaget, så är han definitivt redo att ta en plats i världens bästa liga från första dagen.
Who’s out? Det är mest rutinerade rollspelare som lämnat Thunder, bl.a. Chucky Atkins, Damien Wilkins och Desmond Mason, och dessa spelare kan man utan tvekan ersätta ganska bra.
Största stjärna? Kevin Durant. Guard/forwarden Durant har varit nyckelfiguren i Seattle/Oklahoma City under sina två år i ligan, och det råder inga tvivel om att han kommer bli en storstjärna i ligan inom ett par år. Han är så länge lite valpig och orutinerad i sitt spel, men han är än så länge bara 21 år och långt ifrån att ha nått maxkapacitet. 

11. Golden State Warriors.

- Oaklandlaget har kanske ligans mest obefintliga försvarsspel, så vill man se mycket poäng, då är Warriors matcher ett hett tips att se. Ett attackerande spel är att föredra för Warriors, då man inte har så mycket längd i laget att tala om. Personligen är jag ett fan av deras hemmatröjor, då jag tycker att det är fantastiskt snygga, men tröjorna vinner man ju inga matcher med. Talang finns dock, och kan alla dra åt samma håll och lyckas få till ett bra försvarsspel, så kan Warriors skrälla många gånger. Slutspel? Nej. Trots att talang finns, så finns det betydligt starkare lag.
Who’s in? Man har valt att plocka in främst Guards till laget, och framförallt draftvalet Stephen Curry blir intressant att följa. Monta Ellis, Stephen Jackson, Anthony Morrow och Stephen Curry är intressanta spelare, och Curry har gjort bra ifrån sig under försäsongen, även om det är högst oklart om han kan bibehålla det spelet fram till i vår. Gör han det, så ståtar Golden State med en mycket lovande back-court.
Who’s out? Faktiskt bara en enda förlust vad jag kan erinra mig om, och det var trollgubben Jamal Crawford som försvann till Atlanta, i utbyte mot Acie Law & Speedy Claxton. Crawford trollade ordentligt både i Knicks och i Warriors, men Golden State har ganska bra täckning på guardpositionen, så den förlusten går att tackla.
Största stjärna? Corey Maggette. Monta Ellis och Stephen Jackson i all ära, det mest etablerade namnet i laget är Maggette. Missade 30 matcher i fjol, men när han är frisk så är han ett giftigt offensivt vapen. 

Plats 10-5 

10. Memphis Grizzlies
- Ska Memphis bli laget som skräller mest i Western Conference? Det finns en del som talar för det. Sen Pau Gasol drog västerut, har Tennessee-laget saknat en storstjärna och man har istället förlitat sig på de yngre och lovande spelarna. Ledningen var dock inte helt nöjda med detta, och har nu förstärkt big time, och man har lyckats mixa unga lovande spelare med rutinerade och kompetenta herrar, och det ser faktiskt bättre ut än på länge i Grizzlies. O.J. Mayo visade omedelbart sin talang, Marc Gasol är en kompetent center och Rudy Gay blir bättre och bättre allt eftersom. Jag hissar dock varningsflagg för lagkemin. Lyckas man få både Randolph och Iverson att dra åt samma håll, då båda kräver mycket boll och uppmärksamhet? Det blir en utmaning värd att hantera för coach Lionel Hollins.
Who’s in? Man har dels plockat in intressanta rookies, såsom Mont Blanc-höga Hasheem Thabeet, men också den offensiva divan Zach Randolph från L.A. Clippers. Detta falnar dock bort när man, bara för någon dag sen, gjorde klart med en av de största stjärnorna i ligans historia. Allen ”The Answer” Iverson kritade på kontraktet, och Memphis-publiken får nu njuta av A.I. och hans bollkonster kommande säsong. En gudabenådad passningsspelare och bra skytt.
Who’s out? Ingen kännbar förlust. 2003 års andraval, Darko Milicic försvann till New York Knicks, men på forwardspositionen har man det ganska gott ställt ändå.
Största stjärna? Allen Iverson. O.J. Mayo är förvisso en stjärna i stigande grad, men det vore tjänstefel att inte nämna Iverson på den här platsen. Han har förvisso passerat 30-strecket för ett antal år sen, men talangen och kunskaperna finns där alltjämnt, och Iverson-Mayo är sannerligen en högintressant duo. 

9.Utah Jazz
- Jazz utanför slutspel? Ja, det känns faktiskt så. Sloans mannar från mormonstaten har kunskaper och talang, men Western Conference är så pass jämn nu att det kommer hänga på någon enstaka poäng när slutspelsplatserna ska fördelas. Trots en salig blandning spelare, från stjärnguarden Deron Williams, Andrei Kirilenko med teleskoparmarna, trepoängsskytten Mehmet Okur och den starka forwarden Carlos Boozer, känns truppen lite väl tunn för att hålla i 82 matcher. Boozer verkar ju också vara på väg bort från Utah, vilket knappast förstärker lagets chanser för slutspel.
Who’s in? Eric Maynor. Eric who? Ja, draftvalet är faktiskt den enda förstärkningen Utah har gjort. Man sitter på ett ordentligt lönekonto, vilket försvårar värvningar och Utah får förlita sig på att nyckelspelarna håller sig hela och fräscha säsongen igenom.
Who’s out? De flesta lagen håller sig ifrån att skicka iväg nyckelfigurer, och Utah är inget undantag. Brevin Knight och Morris Almond är de som försvunnit, och ingen av dem har varit särskilt frekvent på planen.
Största stjärna? Deron Williams. Utahs spel står och faller med D-Will, och det är ingen överdrift. Guarden är både extremt skicklig på att sätta sig själv i bra lägen och sätta sina lagkamrater fria för enkla poäng. Tillsammans med New Orleans Chris Paul tillhör Williams de dominerande på pointguard-positionen. 

8. Houston Rockets.
- Skadeskjutet som man var, lyckades Rockets hålla kommande mästarna Lakers stången i sju matcher i slutspelet förra säsongen. Till denna säsong är man fortsatt skadeskjutet, då man saknar Yao Ming ett bra tag framöver och Tracy McGrady är skadedrabbad as usual. Rockets kan dock vara ett slutspelslag, på villkoret att de övriga spelarna tar sitt ansvar och kliver fram. Det finns blandad talang i Texaslaget. Shane Battier är en mycket effektiv försvarsspelare och habil offensivt. Aaron Brooks är ett år bättre, och Luis Scola är en klart kompetent forward. När sen T-Mac är tillbaka, så blir laget bättre.
Who’s in? I samband med att hetsporren Ron Artest försvann, var Houston tvungna att förstärka. Givetvis plockar man från mästarlaget. Trevor Ariza fick inget nytt kontrakt av Lakers, och han valde då att krita på för Rockets. En mycket duktig defensiv spelare som ger sitt yttersta varje match, men också en klart godkänd offensiv spelare.
Who’s out? Ron-Ron kommer saknas i Houston. Artest fick allt större ansvar när både Yao och T-Mac hamnade på skadelistan, och han axlade det ansvaret med ackuratess. En bra spelare defensivt och en bra spelare offensivt med ett temperament av rang. Han har inte flippat ur på länge, och när han kan tygla humöret är han en mycket duktig basketspelare, som kommer vara saknat i Texas-laget.
Största stjärna? Tracy McGrady. Sak samma om han är skadad eller inte, T-Mac är ett affischnamn och mycket kompetent. Kan både spelare Guard och Forward, vilket är en klar fördel, och han kommer behövas när Houston jagar slutspel. 

7. Phoenix Suns.
- Svänggänget från Arizona på slutspelsplats? Yes sir. Suns nyckelspelare är förvisso på ålderns höst, men det hindrar inte dem från att vara ett slutspelsaktuellt lag. Trollkarlen Steve Nash håller fortsatt hög klass, man har bra alternativ i Leandro Barbosa och Jason Richardson på Shootingguard-positionen, en rutinerad lagspelare i Grant Hill och den skicklige Amar’e Stoudemire längst fram. Jag tror på slutspel, men att man får plocka fram golfklubborna efter första omgången. Suns måste dock börja tänka på framtiden, för någon klockren ersättare för Nash finns inte, och Stoudemire har ryktats vara på väg bort flera gånger.
Who’s in? Phoenix har försökt få ner lönekostnaderna och försöka signa hyfsade spelare till ett billigt pris. Channing Frye passar bra in där. En helt OK spelare till ett billigt pris, som fyller sin roll på ett bra sätt på Phoenix forwardsposition.
Who’s out? Som sagt, dumpa lönekostnaderna var prio ett för Phoenix, vilket innebar att man tvingades skeppa iväg ”The Big Diesel”. Shaquielle O’Neal kommer bli invald i Hall of Fame när karriären är över. Den tunga centern får nu leka med LeBron James i Eastern Conference, och han kommer vara saknad i Arizona-öken.
Största stjärna? Steve Nash. All heder till Stoudemire, men Nash är alltjämnt Phoenix stöttepelare. En passningsspelare av Guds nåde, magisk bollbehandling och allt som oftast en stor poänggörare. När han väljer att dra sig tillbaka, har ligan förlorat en stor profil. 

6. New Orleans Hornets.
- Chris Paul Hornets känns mer berättigat att kalla dem, men visst finns det fler bra spelare i New Orleans. Peja Stojakovic har tidigare varit en av ligans bästa trepoängsskyttar, och han är säkert full av revanschlust efter en halvdålig fjolårssäsong. David West tillhör en av ligans mest underskattade spelare och är produktiv. Det är inte alltid den flashigaste spelaren vi ser, men han är effektiv och gör mycket poäng. Man har bytt sin förstacenter och spelartyp rakt av med Charlotte Bobcats, då Tyson Chandler och Emeka Okafor bytte arbetsgivare med varandra. Tung center, bra försvarsspelare och en halvdassig offensiv, samtliga egenskaper finns hos båda.
Who’s in? Förutom rookien Darren Collison kom då som sagt Emeka Okafor in i laget. Okafor, som draftades som tvåa bakom Dwight Howard, har varit en stabil center i Bobcats. En stor och tung center som blockat många försök till poäng under åren, ska nu göra samma sak fast i en ny tröja.
Who’s out? Som tidigare nämnde jag att Tyson Chandler försvann. Firma Paul-Chandler var en syn vi fick se mycket av de tidigare säsongerna, och frågan är om Paul-Okafor kan bli ett lika vinnande koncept?
Största stjärna? Chris Paul. ”CP3 for MVP” lät det 2007-2008, och även om han inte nämndes i lika stor utsträckning förra säsongen, så är Paul onekligen ligans bästa pointguard. Komplett som guard och fortfarande ung (bara 24 år). En enorm talang och han kommer få bära Hornets på sina axlar under stora delar av säsongen. 

5.Portland Trail Blazers.
- Fjolårets poplag Portland ställde till mycket besvär för många lag, och man har inte direkt förlorat i slagkraft sen förra säsongen. Brandon Roy är kanske ligans mest anonyma stjärna, men han sticker ut i ett Portland som är genomgående bra och väldigt jämnt. Nate McMillan har lyckats med sitt uppdrag att få de unga spelarna att vara ett svårslaget lag på hemmaplan, och det finns ett flertal profiler att hålla koll på. Rudy Fernandez var en hit förra säsongen, och han kommer vara precis lika lurig i år. Brandon Roy är en ledargestalt och mycket duktig offensivt. Greg Oden är säkerligen full av revanschlust och visa att hans familjepizza-stora händer inte bara är för att blocka skott, utan också ta en massa returer och fixa en jämn skörd med poäng.
Who’s in? Till det unga Portland lyckades man få en rutinerad pointguard som ledare. Blazers signade i somras 76ers erkänt duktiga Andre Miller, och Portland som saknat en fullgod Pointguard får nu en klart kompetent spelare, som snittar många assist och en hel del poäng.
Who’s out? För att Miller skulle bli möjlig att signa, så var spelare givetvis tvingade att lämna, bland annat Sergio Rodriguez. Rodriquez, som utgjorde ”The Spanish Armada” ihop med Fernandez lär inte vara alltför saknad, men det skadar ju aldrig att ha en sån kille som backup..
Största stjärna? Brandon Roy. I ett ganska anonymt Portland är Roy lagets go-to-guy. I avgörande lägen är det ofta honom bollen går till. Han leder sitt Portland genom att både sätta de enkla poängen och de avgörande skotten. En spelare av denna dignitet bör man hålla väldigt hårt i. 

Plats 4-1 

4. Dallas Mavericks

- Ett namnkunnigt lag med en förstafemma få kan matcha. Trots det så tror jag att fjärdeplatsen är vigd åt Dallas, även om det är få förunnat att kunna ha en spelare som Shawn Marion som Sixth Man. Det är ett mycket rutinerat lag som Dallas ställer på benen och en femma bestående av Kidd-Terry-Howard/Marion-Nowitzki-Dampier är mumma för basketfansen. Bakom ser det lite mer ojämnt ut, och Kidd är inte längre lika bra som tidigare. Trots det kommer Nowitzki & co. vara a pain in the ass att möta denna säsong, och den något excentriske ägaren Mark Cuban kommer fortsätta skapa rubriker i Dallas, på gott och på ont.
Who’s in? Bland många andra, kom Shawn Marion till truppen. En atletisk forward som kan spela både SF och PF, och trots att Mavs har det gott ställt på båda positionerna (Howard och Nowitzki är knappast några dussinlirare), så är Marion ett gott tillskott till Dallas.
Who’s out? Mestadels rollspelare som försvunnit, men Brandon Bass var en kompetent forward i Dallas. Bass plockade mycket returer och var habil offensivt, även om Dallas kan hantera den förlusten så var Bass onekligen en bra ersättare när Nowitzki eller Dampier behövde vila.
Största stjärna? Vem kan det vara? Ja, vem kan det vara? Den långe tysken är affischnamnet och lagets go-to-guy. ”Dirka Dirk” Nowitzki är trots sina 2,13 m en mycket duktig skytt och sätter mycket treor, vilket är få förunnat i ett lag som slåss om topplatserna. 

3. Denver Nuggets.
- Det må vara så att jag är partisk vad gällande Denvers kunskaper, men jag tror att man fortsättningsvis kommer slåss i topp 3. Fjolårets säsong var en storsuccé i Denver, mycket tack vare blockbuster-dealen Iverson mot Billups, och mycket talar för att man kommer hänga kvar där uppe. Man har en bra stomme uppknutna till längre kontrakt, man har hittat ett vinnande koncept och spelarna drar åt samma håll för första gången på länge. Man har heller inte gjort några betydande förluster, och de man nu förlorat har man ersatt med liknande spelartyper. Denver har en bred topp och en ganska bred trupp, vilket bara talar för en ytterligare en placering i toppen.
Who’s in? Flyktade Dahntay Jones ersatte man med Arron Afflalo från Detroit Pistons, vilket är en liknande spelartyp med något bättre offensiv, men frågan är om man inte gjorde den bästa affären när man återsignade Chris Andersen. ”Birdman” var en jätte i defensiven, och slutade tvåa i blockar/match, bakom Dwight Howard, och Andersen är en publikfavorit i Denver. Han har förbättrat sitt offensiva spel markant, och med ett färskt kontrakt påskrivet kan han fokusera på att dels hindra motståndarna från poäng, och dels smasha in en och annan dunk.
Who’s out? Förutom Dahntay Jones så försvann även Linas Kleiza. Kleiza hade längden för att kunna spela forward och bollbehandlingen att spela Guard. Denver hade dock inte råd att signa Kleiza till ett fett kontrakt, han var heller inte värd ett fett kontrakt, och jag tror nog att Denver klarar sig ganska bra utan Kleizas spel, som var ganska ojämnt säsongen igenom.
Största stjärna? Carmelo Anthony. Billups ledarskap i all ära, Carmelo Anthony är Denvers stora stjärna. En av ligans mest framstående spelare och en av de mest kompletta spelarna. Både bra skytt utifrån, effektiv under korgen och bra i defensiven. Denvers nr 15 är svår att plocka bort ur matcherna, och han blir bara bättre och bättre. 

2. San Antonio Spurs.
-Det vinstrika San Antonio hade oflyt med skador under fjolåret och man lyckades inte ersätta dem fullt ut. Det ska det bli ordning på till denna säsong, och Spurs visar att man vill vara med i titelstriden när man i somras signade Richard Jefferson från Milwaukee. Vilket innebär att den starka trion Duncan-Ginobili-Parker blir en giftig kvartett med Jefferson som ny pusselbit. Man har också bra ersättare i Mason, McDyess och Finley på bänken. Det är måhända inte ligans flashigaste lag, men Spurs har en god chans att vara med och slåss om titeln kommande vår.
Who’s in? Richard Jefferson. Tidigare hade motståndarna i uppgift att försvara sig mot Parker, Ginobili och Duncan, men nu blir det än svårare när man plockat in en duktig spelare som Jefferson. Duktig på alla fronter på planen, och han kommer bli en bra förstärkning för det rutinerade Spurslaget.
Who’s out? Bland annat Drew Gooden, som varit i en rad olika klubbar, och som gjort bra ifrån sig i de flesta klubbar han representerat. En habil spelare i defensiven och som gjort bra ifrån sig i offensiven.
Största stjärna: Tony Parker. Det är grymt svårt att välja ut bara en av de vassa spelarna i Spurs, men jag väljer ändå Parker. Fransmannen saknar ett riktigt vasst trepoängsskott, men bollbehandlingen, snabbheten och spelkänslan är absolut toppklass, och han är fortfarande ganska ung (27 år fyllda). Parker utgör en stor del av San Antonios spel, och när Duncan drar sig tillbaka efter en framgångsrik karriär, ska förhoppningsvis Parker leda styrkorna vidare. 

1. Los Angeles Lakers
- Ingen större överraskning för någon. Fjolårsmästarna har inte tappat det minsta i slagstyrka, tvärtom har man förbättrat laget ytterligare och kändisarnas favoriter kommer med all säkerhet slåss om titeln ”World Champions”. Rutin finns det gott om, talang finns det gott om och om man kan ha en spelare som Lamar Odom som Sixth Man, vittnar det om en fantastisk bredd. Gasol, Bryant, Bynum, Artest och Odom…makalöst.
Who’s in? Lakers visade tidigt att man blir ett topplag även detta år när man signade den hetlevrade Ron Artest från Houston Rockets. Artest har varit en offensiv kraft att räkna med, men han är även en grymt skicklig försvarsspelare. Om samarbetet med Bryant stämmer, så kan resultatkolumnen hos Lakers vara en av de absolut bästa på länge när grundspelet är färdigt.
Who’s out? Trevor Ariza var en viktig och duktig rollspelare i Lakers. En underskattad spelare som gjorde ett bra jobb i skymundan av Bryant och Gasol, men Ariza fick inte något nytt kontrakt och hamnade istället i Artests gamla lag Houston. Även om det såklart finns lite brister i Arizas spel, så var han viktig för Lakers framgångar.
Största stjärnan? Givetvis finns det ett enda val. Kobe Bryant var fantastisk under fjolårssäsongen och han styr och ställer i Lakers laget, och visar verkligen varför han var slutspelets MVP. Komplett som spelare, och debatten om vem av LeBron och Kobe som är världens bästa spelare lär pågå tills någon av dem lägger av. Även om jag inte väljer sida här, så råder det inga tvivel om att Kobe står på den yttersta toppen av basketspelare.

Dennis Nilsson2009-09-16 10:51:00
Author

Fler artiklar om NBA