Lagbanner
Hoop Dreams Helgharang; Slutspurten

Hoop Dreams Helgharang; Slutspurten

Efter en mars månad som varit galnare än på år och dagar är mäster Moses återigen tillbaka i cyberrymden. Slutspelet närmar sig med stormsteg och det är hög tid att lämna in årets slutgiltiga röster för de diverse utnämningarna. Utan vidare utsvävningar, nu kör vi!

Som sagt, mars månad var galen. Collegebasketen bjöd på mängda dramatik, NBA bjöd på ställningskrig inför slutspelet och jag bjöd mig själv på för mycket jobb och för lite tid varför det varit skralt på harang-fronten. Förhoppningsvist kommer detta ändras under slutspelet men jag kan inte lova något.

Men nog om vad som har varit, nu ska vi dela ut priser!

Varje år skriver jag en krönika där jag ljuger om hur David Stern kontaktat mig för att konsultera vilka spelare och tränare som ska få ligans utmärkelser. Så ska även ske i år!

Mr Stern, här har du Hoop Dreams röster för säsongen 2009/10:

Most Valueable Player
Lebron James. Punkt. Jag tänker inte ens förklara mig. Om du inte håller med mig är du DUM I HUVUDET och jag orkar inte slösa min tid på att förklara något som för alla borde vara självklart.

På grund av röstningens uppbyggnad måste man dock ranka fem spelare för varje utmärkelse. Hade man fått hade alla mina fem MVP-röster gått till Lebron men nu får man inte göra så.

Topp-5:
1. Lebron James
2. Kevin Durant
3. Dwayne Wade
4. Carmelo Anthony
5. Steve Nash

Coach Of the Year
Scotty Brooks. Förra året vann HiJack City Thunder 23 matcher och kom sist i sin division. De kom EFTER Minnesota Timberwolves. I år har laget chans att nå 50 segrar. Bara det borde räcka för att Scotty skulle vinna.

Men om man sedan tittar på Brooks spelarmaterial blir man ännu mer imponerad. Visst, Durant och company med Westbrook och Jeff Green i spetsen är bra spelare och allt men Durant är inne på sin tredje säsong. Green likaså. Westbrook på sin andra och efter dessa ungtuppar följer en hel rad men än mer orutinerade kycklingar.

Thunder har i långa stunder spelat med tre rookies på planen samtidigt. Och vunnit! När hände något sådant senast? Det tycker jag visar på en tydlig och bra srategi, signerad Brooks.

Topp-5:
1. Scotty Brooks
2. Scot Skiles
3. Nate McMillan
4. Larry Brown
5. Mike Woodson

Rookie Of the Year
Tyreke Evans. Evans kniper min röst knappt för Brandon Jennings. Jennings har i och för sig lett sitt Bucks till slutspel och gett Knicks en ordentlig näsknäpp som valde Jordan Hill över den explosiva guarden. Men Tyreke Evans snittar 20-5-5!

Han är dessutom en av två spelare, där den andra heter Lebron James, vars lags bästa spel är när denne spelare bara tar en retur och sätter av mot den andra korgen själv. De är OSTOPPBARA i öppet spel!

Nu säger jag inte att Tyreke är lika bra som Lebron, jag säger bara att han utan tvekan är den bästa nykomlingen i årets NBA-säsong.

Topp-5:
1. Tyreke Evans
2. Brandon Jennings
3. Stephen Curry
4. Darren Collison
5. DeJuan Blair

Sixth Man Of the Year
Jamal Crawford. Då Manu Ginobili varit skadad stora delar av säsongen och inte kommit upp i normal standard går den här utmärkelsen i år till Atlantas Jamal Crawford.

Crawford har gång efter annan kommit in från bänken och bidragit med välbehövlig skottstyrka. Han är kanske inte världens bästa försvarare men det är heller inte hans roll. Hans roll är att sätta fart på anfallet när Hawks tappat luft under vingarna eller när Joe Johnson och company i starfemman behöver vila lite.

Och det gör han bättre än någon annan gjort i år!

Topp-5:
1. Jamal Crawford
2. Al Harrington
3. Manu Ginobili
4. Lamar Odom
5. Anderson Varejao

Most Improved Player
Marc Gasol. Inför den här säsongen höll jag och mina basketjunkievänner en fantasy-draft. Jag hade bestämt mig för två regler: drafta inga spelare från Golden State Warriors eller Memphis Grizzlies.

Inför de sista rundorna behövde jag en extra center och valet skulle falla mellan Ronny Turiaf i Golden State och Memphis Marc Gasol. Jag valde Turiaf. STORT MISSTAG!

Gasol har i och för sig haft problem med skador nu på slutet men innan det var han den största anledningen till att anstalten och Anger Management-hemmet Grizzlies inte självexploderade som jag hade väntat utan istället länge låg på slutspelsplats.

Tack vare lillebror Gasol ser GM Chris Wallace inte längre ut som en komplett jubelåsna efter han bytte bort storebror Gasol mot vad som såg ut att vara en påse nötter.

Topp-5:
1. Marc Gasol
2. Aaron Brooks
3. Andrew Bogut
4. Russell Westbrook
5. Brook Lopez

Defensive Player Of the Year
Lebron James. Här brukar folk slentrianrösta på Dwight Howard som återigen leder ligan i både ribbor och blockar. Jag är av en annan uppfattning.

Howard är visserligen en respektingivande figur som säkert får motståndarna att tänka efter en gång extra innan de sätter fart mot korgen. Men hur många av Dwights nästan 3 blockar per match resulterar i Magic-bol? En kanske?

Och hur värdefull är Dwight i slutet av matcherna när allt ska avgöras? Hur många lag går inside på sitt sista anfall? Inget!

Alla har perimeter-spelare som tar avgörandet i sina händer och där är Dwight värdelös.

Min röst går till Bron-Bron. Jag tycker han är bästa försvararen i ligan.

Topp-5:
1. Lebron James
2. Gerald Wallace
3. Dwight Howard
4. Anderson Varejao
5. Thabo Sefolosha


Moses Blackman2010-04-11 18:18:00
Author

Fler artiklar om NBA