Lagbanner

Orlando vs Atlanta - Game 4 (85-88)

Atlanta vann även den viktiga fjärde matchen och leder nu serien med övertygande 3-1. Joe Johnson var stark i slutskedet och gjorde Atlantas 10 sista poäng. Dwight Howard ledde Orlando med 29 poäng och tog 17 returer men återigen lyckades laget inte sänka skott i slutsekunderna. För Orlando är det nu vinna eller försvinna som gäller. Den femte matchen spelas på tisdag

ORL 17 20 24 24 85
ATL 25 21 20 22 88


 
Bästa poängplockare:
Orl: Dwight Howard  29
Atl: Jamal Crawford  25

Atlanta fortsätter vinna via sin mycket starka trio, Joe Johnson, Jamal Crawford och Al Horford. Johnson tog över matchen på slutet och satte fyra viktiga straffkast i slutsekunderna medan Crawford gjorde 25 poäng och har nu ökat sitt snitt i serien till 24 poäng per match (näst bästa snittet sedan 1976 för en bänkspelare). Men det var Horford som hade det avgörande defensiva spelet. Med under 10 sekunder kvar på klockan och Atlanta ledning med tre poäng, lyckades han knocka bort bollen från Hedo Turkoglu, som dock kunde återta den men istället blev tvungen att kasta upp en mycket pressad trepoängare som inte ens var nära att gå i.

För Orlando är det inte mycket annat än Dwight Howards spel som är värt att nämna. Gilbert Arenas hade visserligen sin starkaste insats hittills med 20 poäng, men vad hjälper det när laget i sig sätter nytt bottenrekord genom att missa 21 av 23 trepoängare. Hedo Turkuglu fortsätter sitt katastrofala skytte i serien (satte 2 av 12 skott i natt) och Jameer Nelson var inte mycket bättre genom att endast göra sex poäng.

Orlando har helt enkelt ingen som kan försvara Joe Johnson och Jamal Crawford. Framåt kan man inte vinna när det endast är Dwight Howard som vet hur man gör poäng. För Orlando är det bara vinst som gäller på tisdag och därmed försöka vända ett 3-1 underläge, en uppgift som endast åtta lag i historien har klarat av. Det positiva är att laget förlorat på bortaplan med enbart 7 poäng totalt och då har man haft fullständigt uruselt skytte. Kan se dem vinna nästa match men för att vända serien krävs ett mindre mirakel. 

Highlights från Game 4


Peter Ferm2011-04-25 11:37:00
Author

Fler artiklar om NBA