Lagbanner
Preview: Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks
Kan Dirks Mavericks rubba mästarna?

Preview: Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks

I natt drar den igång. Semifinalen i väst där Los Angeles Lakers och Dallas Mavericks drabbar samman. Två lag som slutade grundserien med exakt samma record. Vad ska skilja lagen åt nu?

Både Los Angeles Lakers och Dallas Mavericks tog sig vidare från den försa slutspelsrundan efter 4-2 i matcher. Lakers mot Hornets och Mavericks mot Trail Blazers. 

Lagen hade lika många vinster och förluster under grundserien. Anledningen till att Lakers får hemmafördel i matchserien är att de regerande mästarna vann två av grundserien tre inbördes möten.

Experterna har de senaste månaderna satt en ära i att döma ut Mavericks i slutspelssammanhang. Laget är "soft" och förlitar sig på en stjärna vars främsta merit är en sumpad titel 2006 är vad det snackats om.

Men Mavericks tog sig förbi ett tufft och storväxt Trail Blazers, ett lag som kan mäta sig med de bästa, och Dirk Nowitzki visade att när hans spel fungerar är laget är Dallas svårstoppat. 

Mycket kommer hänga på honom nu. Ska Mavericks ha en reell chans mot Lakers måste han spela så bra som bara är möjligt. För utan en tysk i högform är Dallas ett blekt lag, det syntes tidigt under grundserien när Nowitzki var skadad och laget inte kunde vinna en match.

För Lakers gäller det att Andrew Bynums knä håller även fortsättningsvis, och att Pau Gasol spelar bra. 

I Lakerskretsar råder det fortfarande oro över Kobe Bryants högra ankel. Enligt Phil Jackson påverkar den Kobe och det kommer inte gå över på ett bra tag. Men att döma av nummer 24:s insatser i match fem och sex mot Hornets blir han att räkna med även mot Mavericks. 

Det här blir ett riktigt test för Lakers. Det är nu laget måste bevisa att de kommit ur den svackan som präglade spelet de sista veckorna av grundserien. Vi får se om statementsegern med 110-82 den sisa mars betyder något nu.

Lakers är favorit att ta sig vidare, men det är en svårtippad matchserie. Det här kan bli väldigt jämnt.   

Möten under grundserien: 
19/1-2011 Lakers @ Mavericks 100-109
12/3-2011 Lakers @ Mavericks 96-91
31/3-2011 Mavericks @ Lakers 82-110

Så här spelas playoff-matcherna:
Match 1 2/5 Mavericks @ Lakers
Match 2 4/5 Mavericks @ Lakers
Match 3 6/5 Lakers @ Mavericks
Match 4 8/5 Lakers @ Mavericks
Match 5 10/5 Mavericks @ Lakers
Match 6 12/5 Lakers @ Mavericks
Match 7 15/5 Mavericks @ Lakers




 

Christoffer Brandt2011-05-02 12:32:49
Author

Fler artiklar om NBA