Lagbanner
Facit Game 6: Heat – Spurs

Facit Game 6: Heat – Spurs

Match 6 i NBA-finalerna visade sig bli den bästa matchen i serien hittills. Så bra att LeBron James efteråt kallade den "lätt den bästa matchen jag varit med om".

Igår gick jag igenom en del av del saker att titta på NBA-slutspelets sjätte match, hur gick det med dem egentligen?

– Om temat med "varannan match" skulle fortsätta så skulle Miami alltså göra en bra match och dra ifrån och vinna enkelt. De spelade väl inte jättebra fram den makalösa fjärde kvarten. Men de vann, om än knappt, och har nu möjligheten att vinna sitt andra raka mästerskap på sin hemmaplan. Heat-spelarna var märkbart lättade efter att ha lyckats vinna en match man låg under med fem poäng 28 sekunder kvar.

– Ginobili startade sin andra match i rad men var rent ut sagt inte bra. Åtta turn-overs säger väl det mesta. Tur att han fick en extra match att göra en bättre insats då, även om han var fullständigt bedrövad efteråt.

– En jämn match fick vi till slut! (Även om den första matchen i serien inte var någon blow-out heller).

– Jag spekulerade i om LeBron skulle vara sliten till den här matchen. Nja. Alla är givetvis slitna vid det här läget av säsongen men det var definitivt Duncan som kroknade mest mot slutet, inte den övermänsklige 'Bron.

– Birdman var tillbaka i matchen! Detta efter att inte ha lämnat bänken i två raka matcher. Och Mike Miller bidrog också med sitt slit och en trepoängare han sköt med bara en sko. Udonis Haslem fick dock inte spela något efter att ha varit mindre bra senast.

– Tittarsiffrorna igår i USA var uppe i nästan Jordan och Chicago Bulls-siffror. Inga fakta om TV10:s, någon från kanalen som läser Svenska fans?

– Tony Parker gjorde ingen stormatch, men hade några otroliga sekvenser i fjärde. Han är nog sugen på att revanschera sig i en avgörande match. Förhoppningen för nedslagna Spurs-fans är att han och Ginobili inte kan spela så här dåligt igen. Men å andra sidan kan man kanske inte räkna med 25 poäng i första halvlek från Tim Duncan med 17 returer en gång till?

– Spelbolagen är alla inne på att Miami tar den sjunde matchen men jag är inte så himla övertygad. Om det är något lag som är rutinerat och proffsigt nog att komma tillbaka efter en sådan här match är det San Antonio.

Game 7 på torsdag natt, är den hälften så bra som den matchen vi kunde se i natt blir det fantastiskt.

Fredrik Nygren@fredriknygren2013-06-19 22:00:00
Author

Fler artiklar om NBA