Lagbanner
Kobe Bryant: "Jag suger"

Kobe Bryant: "Jag suger"

"Jag suger just nu." Så uttryckte sig Kobe Bryant till Los Angeles Times efter att hans Lakers åkt på sin tredje raka förlust.

MER NBA: Han jagar Michael Jordan

Ingenting fungerar just nu, varken för Bryant eller Lakers. Endast 31.4 procent av hans försök har suttit under säsongens tre inledande matcher. Han har skjutit 33 trepoängare, sex har suttit. Allt för ofta har det sett ut så här.



-- Jag suger just nu. Jag är den 200:e bästa spelaren i ligan just nu, säger han till latimes.com.

Konspirationsteoretiker spekulerar i om att det finns en tanke bakom den dåliga starten. Om lagets första draftval nästa år hamnar bland de tre första får man behålla det. Om inte går det till Phoenix Suns som en del i den katastrofala Steve Nashaffären för tre år sedan. En anledning att satsa mot botten?

MER NBA: Spelarnas halloweenfirande

Ljuspunkten hittills har varit Julius Randle som lakers valde i 2013 års draft som nummer sju totalt. Efter att ha missat hela förra säsongen är han nu tillbaka i spel. Och power forwarden har spelat bra. Mot Dallas Mavericks senast hade han 22 poäng och 15 returer.

Ett annat lag som har startat säsongen med tre raka förluster är Houston Rockets. James Harden, slagen av endast Steph Curry i MVP-kampen förra året, får Bryant siffror att se bra ut. Han skjuter usla 22,2 procent från golvet och under tio procent från trepoängslinjen.

MER NBA: Så gick premiäromgången

Fortsätter det så här för Lakers och Rockets lär deras respektive tränare Byron Scott och Kevin McHales framtida anställningar börja diskuteras bland fansen, även om det trots allt är 79 matcher kvar av säsongen.

I natt tar Rockets emot Oklahoma City Thunder. Lakers möter Denver Nuggets i morgon i natt.

Fredrik Nygren@fredriknygren2015-11-02 21:07:00
Author

Fler artiklar om NBA