Lagbanner
Koll på Väst : Semifinaldags

Koll på Väst : Semifinaldags

Vi ser över vad som hänt och blickar fram mot semifinaler i Väst.

Oklahoma- New Orleans 4-0  (Mitt tips 4-0)
Unga Oklahoma höll för trycket och städade enkelt av Pelicans. Man brukar idag säga att 3-poängsskyttet är avgörande, jag tycker väl att det tuffare försvarsspel som tillåts i slutspelet gör det enklare att försvara mot. Skotten tas allt längre från linjen. Men Oklahoma vinner med 38 mot 26 procent och skyttet totalt med 48 mot 39. De flesta övriga kategorier vinner Pelicans. Zion Williamson var skadad. Oklahoma vidare mot Dallas.

Dallas- Clippers 4-2 ( ??????Mitt tips 3-4)
Gamlingarna höll inte måttet i en serie där Luka Doncic och Kyrie Irwing dominerade totalt. Faktum är att Clippers vinner 3p skyttet men förlorar skyttet totalt. Orsaken är Doncic som bara sätter 23% av treorna. Anledning att han ofta tar väldigt svåra skott. Jag tror inte att Dallas kan sätta sådan press Luka om man ska slå ut Oklahoma. Thunder har fler alternativ än Dallas men nu möter man en helt annan kaliber på försvarsspel. Irwing är fantastisk men måste nog vara minst lika bra  nästa serie för Oklahoma med Gilgeous-Alexander och den fantastiska Jalen Williams i spetsen har ett betydligt bredare material. 

Tips Oklahoma-Dallas 4-2
Som jag skrev ovan det är Dallas som måste ändra sitt spel, att låta Doncic ha så mycket boll i alla lägen tror jag inte kommer fungera. Njut av Oklahoma ett lag för framtiden.

Minnesota- Phoenix 4-0 (Mitt tips 4-2)
Här gick snacket innan att Suns inte alls passade Minnesota och att Phoenix skytte skulle vara överlägset. Det visade sig att skyttet skulla vara jämnt och bra men försvafrsspelet och främst returtagandet vanns av firma Gobert / Towns, att Minnesotas hårda försvarsspel passar bäst i slutspelet. Anthony Edwards seriens bäste spelare. Booker, Beal och Durant är inte dåliga men kommer nog inte spela tillsammans nästa säsong. 

Denver- Lakers 4-1 (Mitt tips 4-1)
Att mästarna skulle vinna denna serie var givet och Lakers gjorde ett ok motstånd där man gott kan argumentera för att LeBron James är seriens bäste spelare, enormt vad han kan lyfta sig. Men bredden finns hos Denver och den där överväxeln som riktigt stora lag har. När Nikola Jokic på sitt helt ofattbara vis skrider fram över banan. Att Denver har en nr 3 i Michael Porter JR gör det inte sämre, han har en hög procent i allt han gör. Lakers har svarat med att sparka coach Darvin Ham och är på jakt efter ersättare. lebron ser ut att stanna och nästa år kommer att se ut ungefär som detta. 

Denver-Minnesota (Mitt tips 3-4)
Skrev först in en Denver seger men kom på att jag tippat Minnesota att ta hem rubbet, men vilken serie vi har framför oss! Gobert mot Jokic, HerreGud vilken setup. Vem ska matcha Murray? Edwards?  tror vi får se en match där taktiska upplägg kommer att avlösa varandra. Det är en otrolig Era när 4 lag av denna kaliber spelar semi i Väst.

Bengt Kleijn2024-05-04 20:32:21
Author

Fler artiklar om NBA