Lagbanner
LeBron James beslut sänder svallvågor över NBA

LeBron James beslut sänder svallvågor över NBA

Efter att ha spelat fyra raka finaler sedan han anlänt i Miami valde LeBron James att avsluta sitt kontrakt och återvända till Ohio. Det beslutet innebar också att spelarmarknaden satte ordentlig fart.

Att en historisk spelare som LeBron James väljer att frivilligt spela i Cleveland, en stad som inte vunnit något sedan 60-talet, är givetvis en jättenyhet. Så här såg förstasidan ut på Clevelands Plain Dealer när James lämnade staden för fyra år sedan:
 


Och så här ser morgondagens ut:
 
South Florida Sun-Sentinel imorgon:


Vad händer då med resten av ligans free agents? James före detta lagkamrat Chris Bosh skrev snabbt på ett nytt fem år långt kontrakt med Miami Heat:


Och även Dwyane Wade verkar bli kvar:


Andra spelare som snart väntas välja nya lag är Pau Gasol, som rapporteras ha tackat nej till en fortsättning Los Angeles Lakers och Carmelo Anthony, som fortfarande tvekar om en fortsättning i New York Knicks. I free agency brukar ofta de största spelarnas beslut komma först, följda av resten. Och spelare blir inte större än LeBron James.

De närmaste dagarna lär det bli klarare hur NBA säsongen 2014-2015 kommer att se ut. Favoriten att vinna mästerskapet hos spelbolagen just nu? Cleveland Cavaliers...

Fredrik Nygren@fredriknygren2014-07-12 01:00:00
Author

Fler artiklar om NBA