Lagbanner
Pressträff med Pelle Larsson

Pressträff med Pelle Larsson

Idag vid 14 tiden svensk tid ställde Pelle Larsson upp på en pressträff från Miami. Ett par minuter före utsatt tid damp länken ner i mailen och här nedan kan ni läsa vad Pelle hade att säga om den kommande säsongen.

Vi är 6-7 personer som dyker upp till denna pressträff som Pelles svenske agent arrangerar. Sportbladet, Expressen och NSD är med. Vi får träffa en harmonisk och lugn Pelle såhär några dagar före NBA äventyret startar på riktigt. Pelle berättar att han redan som barn var i Miami och såg en NBA match och att slumpen nu gjort att han är här som medlem av detta anrika lag. 

Det var mycket före draften med att åka runt och visa upp sig. Pelle visste att det fanns konkret intresse från flera klubbar. Givetvis var det lite nervöst inför draften men känslan var att han gjort allt han kunnat och nu var det bara att vänta och se. Någon minut innan det blev officiellt ringde agenten och sa att Heat skulle välja Pelle. Miami är en extremt noggrann organisation, man scoutar sina spelar extremt ingående och är mycket noga med att få hårt arbetande spelare med rätt attityd. Pelle har fått en coach som arbetar extra mycket med honom och han oroar sig inte över speltid utan jobbar på stenhårt på träning. Träningarna är tuffa och lagets stjärna Jimmy Butler har redan delat ut en och annan vinge. Det är hårt spel på träningarna ingen håller igen. 

Pelle har skaffat lägenhet nära anläggningen och köpt nya golfklubbor, vädret är givetvis det bästa med Miami. Pelle får frågan om något speciellt som hänt under försäsongen och berättar att laget blev bjudna till Jimmy Butlers hus på Bahamas och att det var i en klass en collegestudent inte är van vid. På frågan om Pelle blivit en kändis så är svaret att han var betydligt mer känd i Arizona där han spelade sin College-basket.

Försäsongsmatcherna har bjudit på ett tempo Pelle inte varit med om tidigare.Han tycker det gått bra men domarna tillåter inte att man hamnar i linjen för anfallande spelare och dömer tuffare än vad man gör i College. 

Pelle får frågan från NSD om han har kontakt med folk från Luleå tiden och det har han, bl.a via dataspel. Och jodå Pelle har spelat som sig själv på nya NBA2K givetvis 1 mot 1 med den andra svensken Bobi Klintman. 

Träffen avslutas med löfte om flera träffar och det ser vi framemot. Enormt positivt för svensk basket att Pelle verkligen bjuder på sig själv. 

Bengt Kleijn2024-10-21 19:48:00
Author

Fler artiklar om NBA