Redaktionen svarar på några frågor: "Är Jokic-fönstret fortfarande öppet?"
Jamal Murray och Nikola Jokic är ute efter att vinna sin andra titel.

Redaktionen svarar på några frågor: "Är Jokic-fönstret fortfarande öppet?"

Hur tror våra NBA skribenter att den nya säsongen kommer att utvecklas. Några frågor till David och Bengt.

Säsongen inleds snart. Vad var det mest spännande som skedde under sommaren?

Bengt: Det var en skräll att Paul George lämnar Clippers och ansluter till 76 ers. Dels ett tecken på att George inte tror på projektet i LA dels sätter det enorm press på Philadelphia. Tillsammans med Embiid och Maxey bildar nu George en ny supertrio i jakten på mästerskapet.

David: Jag skulle vilja påstå att Knicks satsning på Karl-Anthony Towns. Den är vågad då jag tycker att de redan hade ett bra lag innan trejden. Men om de ska ha en chans att gå hela vägen så tror jag att han kan bli den avgörande faktorn. Han ger Knicks en dimension de saknat med hans fenomenala skytte.

De flesta har satt Celtics, Knicks och Sixers på en piedestal i East. Underskattas de andra lagen?

Bengt: De tre sticker ut. Extremt länge sen Öst var så här bra dock. Jag tycker Magic var väldigt bra förra året, Pacers gick till Conference final, båda lagen blir bra även i år. Men sen finns Cleveland och Milwaukee som är riktigt bra lag på pappret. Ett av dessa lag tvingas till play-in!

David: De är utan tvekan de lagen som på pappret har bäst lag. Kan tycka att Bucks underskattas en del. Många glömmer att de har Giannis Antetokounmpo som är en spelare som knappt går att stoppa.
Min känsla är att Lillard också kommer vara bra, lägg till smarta värvningar i Gary Trent Jr., Taurean Prince och Delon Wright.
Sedan finns unga lag som Cavaliers och Magic som definitivt kan blanda sig i.

Är Nuggets laget att slå i väst? Eller är det kanske Lakers?

Bengt: Det är frågan är Jokic fönstret fortfarande öppet? Nuggets har finansiellt svårt att bygga ett tillräckligt bra lag runt världens bäste spelare just nu och det gör att Nuggets inte finns med i absolut topp när grundserien summeras.

Oklahoma är unga, friska och breda och kommer storma fram. I slutspelet kommer båda Dallas och Minnesota också vara svåra motståndare. Det där om Lakers hörde jag inte.

David: Haha Lakers har jag svårt att se. LeBron visade förvisso under de Olympiska spelen att gammal är äldst och Anthony Davis hade en bra turnering.

Nuggets är fortfarande laget att slå, men mycket hänger på Jamal Murrays hälsa han måste hitta tillbaka fysiskt.

Vi har även Oklahoma City Thunder som kanske är det bästa laget på pappret i väst. De har dessutom adderat spelare som både ger bredd och spets.

Grizzlies får vi inte glömma bort. Ja Morant är tillbaka på riktigt och han kommer vara riktigt bra, tro mig.

Timberwolves trejden till trots leds ju av Michael Jordans okända son, Anthony Edwards och han kan ta sitt lag långt.

Oj då, glömde visst bort Dallas Mavericks.

Väst är öppen kort och gott!

Vem blir säsongens MVP?

Bengt: Detta är min absoluta mardrömsfråga. Tänker inte riktigt i de banorna till vardags men eftersom jag tycker Nikola Jokic är bäst säger jag det.

David: Detta år kommer vi få se Luka Doncic vinna sin första av många MVP-titlar. Dock så kommer han utmanas av Shai Gilgeous-Alexander.

Och avslutningsvis har vi två svenskar i ligan. Hur känns det?

Bengt: Det ger intresset en helt ny dimension. Minns när vi hade Jerebko och Taylor man ser på matcherna på ett helt nytt vis.

Inför draften låg allt fokus på Bobi, det har under sommaren glidit över till Pelle. Larsson har fått så mycket lovord i Heat nu ska han leva upp till det, det tror jag han gör. Offensivt har han visat hög effektivitet. I defensiven sliter han hårt.

Klintman spelar i ett Pistons som saknar den tydlighet som präglar Heat. Det finns mycket talang i Detroit men jobbar Bobi hårt så finns alla möjligheter.

David: Otroligt roligt! Det ska bli oerhört roligt att följa deras resa under säsongen. Båda bör ha goda möjligheter till spel. Pelle Larsson spelar i Heat som är kända för att ge speltid åt spelare som den stora massan inte har stor koll på. Han har dessutom visat fram fötterna.

Bobi Klintman tillhör Pistons som kommer ha det jobbigt och därför tror jag att de kommer ge all sina unga spelare chansen att visa vad de går för. Han har en spelstil som bör passa alldeles utmärkt i ligan.
 

David Bellander@bellanderdavid2024-10-23 18:52:00
Author

Fler artiklar om NBA