Rond ett till Warriors

Rond ett till Warriors

Golden State Warriors hade inga som helst problem att avfärda Cleveland i den första finalmatchen.

Vi väntade oss en titanernas kamp, där Golden State äntligen skulle få en riktig utmaning i ett Cleveland som sett nästan oförskämt starka ut de senaste veckorna. Golden State var favoriter, ja, men det här skulle åtminstone inte bli ännu en i raden av blow outs i det här slutspelet. Var tanken. Slutresultatet skrevs till 113-91 och i sanningens namn var siffrorna i underkant. Efter en lysande första quarter skaffade sig Warriors marginal i andra och dödade matchen direkt efter paus, när man inledde andra halvlek med att göra 13-0 och gå ifrån till en 21 poängs ledning. Och det var det. Cleveland hade inga svar.
 

  • Steph Curry och Kevin Durant kom inte till den här finalen för att ta fångar, det blev ganska snabbt uppenbart. 38-9-8 för Durant som bollade med Cleveland-försvaret mest hela kvällen, speciellt när han och Warriors fick chansen att kontra. Steph, i sin tur, bidrog med 28 poäng på 6/11 treor, och tio assist. Två vansinnigt roliga spelare att titta på när de är i zonen som de var i match ett.
  • Tänk om Golden State får igång Klay Thompsons offensiva produktion  också? Klay får inte skotten att sitta i det här slutspelet. Efter att ha satt 3 av 16 skott i match ett - han stannade på sex poäng - ligger hans slutspelsprocent nu 36,6%, vilket är det sämsta han presterat i ett slutspel. Med det sagt, jävlar, vad bra han var defensivt.  Thompson fick i omgångar försvara Irving, Love, James och J.R. Smith i matchen och han stängde ner allihop. Med KD och Curry i laget har Warriors nog med offensiv för att hantera dåligt Thompson-skytte. Speciellt om han spelar försvar så.
  • För Clevelands del måste LeBron James vara mycket, mycket bättre. Han hade visserligen 28-15-8 i matchen, så poängproduktionen som sådan var det inget större fel på, men om Cleveland ska vinna titeln måste James vara förkrossande bra, och det var han helt enkelt inte i torsdags.
  • Warriors tog 14 offensiva returer och Cavaliers hade 20 turnovers mot Dubs fyra, vilket ju är fullständigt ohållbart mot Golden States offensiv. Ska Cleveland ha en sportslig chans att vinna ens en match i den här serien måste de kategorierna städas upp ordentligt.
 
Gud vet vad Cavs ska göra för att tighta till det här men något måste till, annars kan det här bli en ganska kort serie. Och det vill ju ingen av oss. Match två spelas i Oakland klockan två, svensk tid, natten mot måndag. 

Per Junttiperjuntti@hotmail.com2017-06-03 16:32:02
Author

Fler artiklar om NBA