Vi tippar Väst plats 10-6
Zion Williamson

Vi tippar Väst plats 10-6

En vecka till NBA säsongen startar och vi är mitt i den korta perioden av träningsmatcher. Här presenterar vi de lag som kommer kämpa runt play-in, alltså plats 7-10 placering medan laget som kommer på plats 6 går direkt in i slutspelet.

10 Memphis 

Inför förra säsongen tippades Memphis högt, men precis före uppkast förekom Ja Morant i video med ett vapen. Ja Morant är en idiot och en gudabenådad basketspelare. Kombinationen är tyvärr inte helt ovanlig. Detta lag kretsar helt kring Morant, så vi fär vänta och se. 
Starters är Morant,Marcus Smart,Desmond Bane, Santi Aldama, Jaren Jackson JR. Luke Kennard är en veteran väd att nämna i ett lag som ser ut att ha framtiden för sig.

9 Houston

Det här kan vara för lågt tippat. Få lag har så många experters ögon på sig som Rockets. Ett ungt fruktansvärt talangfullt lag som mycket väl kan komma att följa Oklahoma upp i toppen av Väst inom något år. Starters Fred VanVlett, jalen Green, Dillon Brooks, Jabari Smith, Alperen Sengun. VanVlett är den tunga veteranen i laget och han säger sig trivas extremt bra i Houston. Reed Sheppard intressant rookie och Steven Adams tung center och veteran på bänken, missa inte Houston.

8 Sacramento

Fin första femma i De Aaron Fox, Kevin Huerter, Demar DeRozan, Keegan Murray, Domantis Sabonis. Jag är inte lika såld på bänken men laget är inte lastgammalt och i ett åldrande Väst kan det löna sig att vänta med rebuilding några år till för Kings. Att DeRozan funnit sitt hem här är en absolut nyckel för det här laget men det blir mycket svårt att komma längre än till play-off. 

7 Golden State

Jag gnällde en del på Warriors förra säsongen, med all rätt. jag tror att de är bättre i år och dessutom lite ny energi i laget. Startar gör
Steph Curry, Podziemski, Andrew Wiggins, J Kuminga, Draymond Green. Buddy Hield är ligans bäste distansskytt mätt i procent och blir ett bra tillskott. Podziemski har sett fantastisk ut under försäsong och han har en helt outstanding energi. betydligt mer sevärt Warriors än ifjol.

6 New Orleans 

Pelicans är ett fint exempel på skillnaden mellan Öst och Väst, de hade utan tvekan varit topplag i Öst men här slåss man för att undvika play-in. Min första femma består av Dejounte Murray, CJ Mc Collum, brandon Ingram, Zion Williamson, Daniel Theis. Laget saknar en Center värd namnet och Zion lär få spela ett antal minuter på den positionen i Pelicans Rotation. Hur kommer det se ut mot Minnesota eller Denver? Brandon Ingram ryktas snart förlänga annars hade en trade mot en kapabel center varit bra både nu och på sikt för New Orleans.

Bengt Kleijn2024-10-17 19:46:07
Author

Fler artiklar om NBA