2022-10-25 18:45

Red Bull Salzburg - Chelsea
1 - 2

Inför: RB Salzburg - Chelsea
Tyvärr ingen Koulibaly imorgon.

Inför: RB Salzburg - Chelsea

Efter en tung start till Champions League, har vinden vänt för Chelsea som stormar mot slutspelet. Vid vinst är laget klart för åttondelsfinal.

Historia:
Senast lagen möttes var i Graham Potters först match som huvudtränare för Chelsea. Det blev en relativt händelselös match på Stamford Bridge, där Sterling gav Chelsea ledningen i andra halvlek men ändå en match som Salzburg lyckades rädda en poäng från.
 
RB Salzburg:
Österrikarna fortsätter att ånga på i hemlandet där de leder Österrikiska Bundesliga med 30 poäng efter 13 matcher, två poäng före tvåorna Sturm Graz. Trots att laget är obesegrade i ligan sedan den andra omgången, verkar laget gått in i något av en formsvacka där de har två segrar och tre kryss under deras fem senaste matcher.

I gruppspelet i Champions League ser de relativt bra ut där Salzburg befinner sig på andra plats med sex inspelade poäng efter fyra omgångar (en vinst och tre lika). Med det sagt krävs det fortfarande mycket av laget för att avancera i turneringen, dels på grund av en jämn grupp (Milan och Dinamo Zagreb sitter båda på fyra poäng var) men även för att laget ska till San Siro efter omgången mot Chelsea är spelad.

Läget i laget:
Sedan lagen senast möttes har RB Salzburgs skadelista blivit större och större. Sex spelare som var tillgängliga vid det mötet kommer nu att missa matchen. Dessa sex är: Fernando, Kameri, Capaldo, Koita, Susic och lagkaptenen Ulmer.

Sedan tidigare är även Omoregie, Diakité, Tijani och Okoh, borta. De två sistnämnda blev aldrig registrerade för Champions League-spel. 

Möjlig startelva (4-1-2-1-2): Köhn; Dedic, Solet, Pavlovic, Wöber; Gourna-Douath; Seiwald, Kjærgaard; Šimic; Adamu, Okafor
 
Chelsea:
Chelsea toppar gruppen med sju poäng efter fyra omgångar och har alltså chans att garantera en slutspelsplats vid en vinst mot Salzburg. Detta oavsett var som sker mellan Dinamo Zagreb och AC Milan i den andra matchen i gruppen. Sanningen är att Chelsea, till och med, skulle kunna säkra upp förstaplatsen vid vinst förutsatt att den andra matchen slutar lika. Oavsett ger tre poäng bra förutsättningar inför sista omgången.

I Premier League har laget slagit Aston Villa och spelat lika mot både Brentford och Manchester United sedan den förra omgången i Champions League.
Chelsea är fortfarande obesegrade sedan Graham Potter tog över som tränare för klubben.

Läget i laget: 
När det kommer till skador är, som förväntat, N´golo Kante, Wesley Fofana och Reece James fortfarande otillgängliga. Graham Potter avslöjade på presskonferensen inför matchen att Kalidou Koulibaly även kommer att missa denna match, efter en mindre skada i och med matchen mot Brentford förra veckan. Cucurella var också en spelare som togs upp på presskonferensen men av att döma kommer spanjoren vara tillgänglig för spel. 

Möjlig startelva (3-4-2-1): Kepa; Chalobah, Thiago Silva, Cucurella; Azpilicueta, Loftus-Cheek, Kovacic, Chilwell; Mount, Pulisic, Aubameyang
 
Förväntad matchbild:
Hur Salzburg ställer sig till matchen är svårt att förutspå. Laget är visserligen obesegrade men det kan visa sig dumdistrigt att nöja sig med ett kryss även i denna match. Detta just med tanke på att de ska till Milano i sista omgången. Med det sagt kan även Salzburg säkra en plats i slutspelet vid vinst och ett likaresultat mellan Dinamo Zagreb och Milan. Undertecknad förutsätter att österrikarna går sorglöst för tre poäng.

Efter två raka kryss i ligan känns det som ett bra tillfälle för Chelsea att börja vinna igen. På pappret är såklart Chelsea ett bättre lag än Salzburg men det fanns anledningar varför den tidigare matchen mot Salzburg slutade 1-1. Då lyckades de inte hota Salzburgs backlinje mer än de hade behövt, något som Potter och hans tränarstab förmodligen har tittat på en del. Gör Chelsea en godkänd match så bör de vinna den.
 
Tips: 1-3
 
Domare: Sandro Schärer
VAR: Fedayi San
 
Matchen spelas imorgon, tisdag (25/10) med avspark 18:45 på Stadion Salzburg i Salzburg. 
Matchen visas på CMore.

Elias Thomasson2022-10-24 19:50:00
Author

Fler artiklar om Chelsea