Inför Sheffield U - Burnley
Det kommer med största sannolikhet bli mer kamp än skönspel i dagens match mot Burnley

Inför Sheffield U - Burnley

Burnley och Akinbinye kommer på besök. En match där det kommer bli mer kamp än skönspel. Kommer United hitta tillbaka till formen mot ett formstarkt Burnley?

Burnley kommer på besök till Bramall Lane och det förväntas bli en tuff kamp. Burnley har spelat bra på sistone och vunnit mot meriterande motstånd. Laget är sammansvetsat och längst fram har dom en gammal bekanting, Ade Akinbinye. Denne man var på gång till United men valde otippat Burnley. Akinbinye ska tydligen ha sagt att han valde Burnley framför United eftersom Burnley hade en bättre framtidsvision. 

Jag och många andra tror att det handlar om pengar han fick mer pengar i Burnley helt enkelt. Pengar som han har gjort sig förtjänt av. Nigerianen har smällt in 11 mål hitintills, bäst i CCC. Warnock ska tydligen fortfarande vara intresserad av Akinbinyes tjänster och enligt tidningarna kommer Warnock att försöka få honom till Bramall Lane i januari. Warnock ska ha sagt:

“He'd score 20 or 25 goals for us, the way we play."

Låter ju onekligen mycket bra men Akinbinye är dyr i drift och Burnley kommer inte att släppa deras främste målskytt för kaffepengar. Akinbinye är verkligen ingen personlig favorit och jag tror inte på honom i ett lag som satsar på uppflyttning.

Jon Harley såldes tidigt på säsongen till Burnley då han blev överflödig sen David Unsworth anslutit. Harley är avstängd då han fått fem gula kort. Harley ska dock ha en klausul i sitt kontrakt som gör att han inte får spela mot United. Känns som att det femte gula kortet var medvetet?

I United lägret så är Neil Shipperly och Nick Montgomery tveksamma till spel. Montgomery drog på sig en lättare skada när han spelade med det skotska landslaget. Shipperly ska ha fått känningar efter derbyt mot Wednesday. Morgan är på nytt tillgänglig efter den tre matchers avstängning han åkte på efter ett hjärnsläpp mot Millwall. Frågan är om han kommer att gå rakt in i startelvan. Jag tror på liknande elva: 

                      Kenny 
Kozluk Bromby Short Unsworth

Ifill Quinn Jagielka Tonge

Kabba Pericard

Bänken: Shipperly(Shaw om HMS är skadad) Morgan, Montgomery, Webber, Gillespie


United har en mycket bra statistik mot Burnley hemma. De senaste fem gångerna Burnley har United vunnit samtliga med den totala målskillnaden 12-3. Vi får hoppas att det fortsätter så.

UP THE BLADES

Mikael Westerling2005-12-10 13:00:00

Fler artiklar om Sheffield U