100 matcher i Derby County

Enorm spelaromsättning de senaste åren.

I en klubb med usel ekonomi och som för inte så länge degraderats från Premier Leaugue är det få spelare som blir särskilt långlivade. De talangfulla köps ganska snart av större klubbar och de som hade dyra Premier Leagueskrivna kontrakt såg klubben till att få undan så snart som möjligt efter degraderingen, även om en del fortfarande kostar lön (läs F Ravanelli). Enbart de senaste två säsongerna plus innevarande har hela 60 (!!) spelare använts i ligamatcherna, vilket onekligen får sägas vara en enorm spelaromsättning. Detta gör att Derby av dagens spelare inte kan ståta med särskilt många som nått upp till 100 spelade tävlingsmatcher i klubbens färger.

Richard Jackson nådde upp till 100 redan i matchen mot Watford i augusti och står nu på 105. I november månads sista match, mot Brighton, var det dags för återvändande Seth Johnson att nå 100 och denne kämpe står nu på 103. I gårdagens match mot Luton nådde Michael Johnson upp till 100. Eftersom Derby alltid åker ut tidigt i cuperna så är med nödvändighet dessa i stort sett enbart ligamatcher för dessa tre. 100, 94 respektive 95 är siffrorna.

Flest matcher i truppen har Adam Bolder som spelat 148. Därefter kommer Paul Boertien med 135. För Boertien har det dock bara blivit två matcher de senaste 21 månaderna på grund av skador.

Näste man som når 100-strecket är Marcus Tudgay som nu står på 98 matcher. Denne egne produkt jagas dock av Sheffield Wednesday så risken är stor att han nätt och jämnt når upp till 100-gränsen innan välbehövliga transferpengar inhöstas när övergångsfönstret öppnas om några dagar.

Torbjörn Karlsson2005-12-27 00:05:00

Fler artiklar om Derby