Derby Countyhistorik - Colin Murphy

Genomgången av samtliga Derby Countytränare rullar vidare. Idag: Colin Murphy.

Efter Dave Mackays avsked blev det Colin Murphy som fick hoppa in som huvudtränare för Derby County, i första skedet som en temporär lösning. Han hade tidigare huserat som tränare för reservlaget.

Murphy föddes den 21 januari 1944 och nådde som aktiv fotbollsspelare aldrig den högsta divisionen, men spelade bland andra för Crystal Palace och Wimbledon.

Den dåliga inledning som Mackay haft med laget säsongen 1976-77 fortsatte under Murphys ledning, och när bara fem av de första 23 matcherna slutat med seger, försökte ledningen återinsätta Brian Clough och Peter Taylor som manager och assisterande. De båda avfärdade dock snabbt förslaget och ledningen såg ingen annan utväg än att låta Murphy fortsätta.

Murphy investerade, på den tiden, stora summor på spelarköp för att vända trenden, bland andra inhandlades Derek Hales och Gerry Daly, men det var som förgjort. Det gick så långt att Sam Longson, klubbordföranden, öppet i media, försökte övertala Dave Mackay att komma tillbaka till klubben, något som måste varit mycket förnedrande för Colin Murphy. Det var med små marginaler som Derby County lyckades undvika nedflyttning vid säsongsslutet.

Sex matcher in på säsongen 1977-78 fick Murphy sparken och ersattes av Tommy Docherty.

Managerstatistik:
1976-11-25 till 1977-09-17
35 spelade
7 vunna
13 oavgjorda
15 förluster

Jens Hallberg2006-11-02 19:54:00
Author

Fler artiklar om Derby