Colchester 2 - 2 Barnsley

Mål av Teddy och urkass domare.

Säsongspremiär på Layer Road

Då radion från PremiumTV hade datafel för alla lag som har tjänsten denna eftermiddag så blir det en kortare matchrapport fritt översatt från Colchesters hemsida.

Colchester öppnade matchen klart bäst och lånade knappt ut bollen till bortalaget Barnsley.

Colchester har flera chanser men det är när Colchester målvakt Dean Gerken fumlar med bollen efter en halvtimme allt brakar loss. Gerken försöker återfå bollen men i närkamp med Odejayi och Connolly. Domaren bedömer det som att Odejayi är först på bollen vilket var tveksamt men det blir i alla fall rött kort för Gerken och straff till Colchester. Då Aidan Davison är skadad så har unge (född 1987) Marc Cousins vara reservmålvakt under tiden. Nu får han göra sin a-lagsdebut för Colchester. Inte så tacksamt läge då man har en straff att försöka mota. Cousins är inte så långt borta på straffen men det hjälper ju föga då det blir mål. 1-0 till Barnsley genom Brian Howard.

Kevin Lisbie som gjorde debut för Colchester blir utbytt mot Cousins.

Trots en man mindre är det Colchester som fortsätter att spela bäst boll med flera chanser som inte resulterade i mål. I slutminuten av första lägger dock George Elokobi ett perfekt inlägg till Teddy Sheringham som stöter bollen upp i nättaket. 1-1 i halvtid mot en urusel domare.

Andra halvlek hinner knappt börja innan det blir 2-1 till Colchester. Det är Matthew Connolly som gör sitt första mål för Colchester efter en hörna slagen av Johnnie Jackson. Som bonus på detta blev Paul Reid
I Barnsley utvisad bara någon minut efter målet. Reid ger Sheringham en armbåge och får rött kort. Det är hans andra armbågstackling då han gjorde likadant i första utan påföljd.

Colchester har i stort sätt allt spel och är nära att öka på flera gånger men man kan inte överlista Barnsleys målvakt Heinz Muller.

Med bara fem minuter kvar fick domaren långtråkigt så han vill skoja till det och hittar en ny straff till Barnsley när Jackson får bollen i ryggen!

Brian Howard gör mål på sin andra straff idag och det blir nu 2-2.

I anfallet efter är Karl Duguid mycket nära att göra 3-2 för Colchester men hans skott går precis utanför och linjedomaren viftar för offside.

Sheringham har också en bra chans men Barnsleys försvar jobbar bra denna kväll. Sista chansen får dock bortalaget när Istvan Ferenczi har en kraftfull nick som smiter precis över. Hur orättvist hade inte det varit.

Matchen slutar 2-2 och domaren är inte den populäraste på Layer Road denna kväll.