Colchester 2 - 3 Burnley

En tung förlust

Dean Gerken har tagit tillbaks sin plats i målet efter sin avstängning i annars är det samma lag som vann mot Preston förra veckan med 3-0. Med i Preston då var Graham Alexander. Han gör idag debut för Burnley.

En ganska trög matchinledning där Colchester har det lilla av spelat men springer mest i offside.

En tung förlust för Colchester på Layer Road

Colchester har allt i inledningen men efter en kvart så får Burnley sin första chans och det blir 1-0 till bortalaget. Det är Alan Mahon som skjuter ett skott från 17 meter som letar sig in bakom Dean Gerken i Colchesters mål. Gerken räddar det första skotten bra men Mahon får som sagt en ny chans och den tar han och gör ett fint mål. Det var inte en helt godkänd insatts från George Elokobi vid det här målet.

Ett mål betyder så mycket för nu har spelet svängt totalt till bortalagets favör och Andy Gray ökar på till 2-0 efter en halvtimme som drar till på en volley från 17 meter upp i nättaket helt otagbart bakom Gerken.

En minut efter målet får Teddy Sheringham en jättechans då målvakten Brian Jensen och Michael Duff strular till det och ger Sheringham en jättechans men Jensen hinner tillbaks och räddar skottet.

Colchester gör ett tidigt byte då man byter ut John White mot Kevin McLeod och det är inte på grund av skada utan man vill ha en förändring. McLeod var skadad i förra match och tar nu tillbaks sin plats.

Sheringham och Mark Yeates försöker väggspela sig igenom Burnleys försvar men Sheringham blir fälld i farligt läge. Yeates som gjorde mål från ett liknande läge förra veckan försöker nu igen. Frisparken är mycket bra slagen men Jensen tippar bollen till hörna.

Johnnie Jackson gör som förra veckan då han snuvar Graham Alexander på bollen och spelar fram Kevin Lisbie men idag är Alexander på det vinnande laget så 2-0 står sig men Colchester har tagit över spelet tack vare det tidiga bytet.

En frispark i halvfarligt läge för Colchester i sista minuten. Det är George Elokobi som lägger frisparken med ett inlägg som Kevin Lisbie nickar in i ena hörnet bakom Jensen i målet. En kopia av målet från förra veckan då Elokobi och Lisbie gjorde likadant.

Ett mycket viktigt mål som tar Colchester tillbaka in i matchen målmässigt.

Andra halvlek är bara sekunder gammal då Lisbie försöker komma igenom men han blir upphakad i ett fritt läge men domaren nöjer sig med ett gult kort till Clarke Carlisle. Yeates tar hand om frisparken men den tar i muren och går till en resultatlös hörna.

Steven Caldwell behöver lägre dobbar under skorna så han når ner till bollen, nu får Lisbie en bra chans tack vare det men skottet smiter utanför Jensens stolpe.

Burnley sticker upp genom Alan Mahon som har ett skott från 30 meter men bollen seglar över målet.

Precis som i första halvlek så blir det ett stort bakslag för Colchester då man åker på ett nytt baklängesmål. Det är Elokobi som ska rensa undan bollen men Chris McCann hinner först och straffen är ganska klar. Andy Gray sätter säkert straffen i mål och ökar på till 3-1 helt mot spelet.

Matchen dör en aning efter straffmålet men Colchester försöker i alla fall.

Andy Gray vill göra hattrick och är nära med kvarten kvar då han startar ett anfall och till slut avslutar samma anfall med en farlig nick men Gerken räddar till en resultatlös hörna.

På slutet satsar Colchester allt framåt och Sheringham spelar fint fram nyinsatte Adam Virgo som nickar in sitt första mål från Colchester med två minuter kvar av matchen. Ska Colchester få en till chans?

Domaren har lagt till fem minuter och man skapar några halvchanser men inte mer utan det är mest Burnley som spelar enkelt och håller bollen långt borta från egna målet.

Matchen slutar 3-2 till Burnley. En tung förlust då vi inte var det sämre laget men Burnley utnyttjade sina chanser vilket ger dom segern. Colchester gav dock aldrig upp vilket är viktigt.

Colchester - Burnley 2-3
0-1 Mahon (14:05), 0-2 Gray (28:05), 1-2 Lisbie (45:00+00:36) 1-3 Gray (62:07) straff,  2-3 Virgo (87:48)
Publik:  4.925