Colchester 4 - 2 QPR
Layer Road

Många mål och äntligen säsongens första vinst på Layer Road.

Colchester får göra några sena ändringar då Kevin McLeod är skadad, Teddy Sheringham är inte ok ännu. Det innebär att Danny Granville gör sin första match från start för Colchester. Även unge U-17 landslagsmannen Medy Elito tar plats på bänken.

Colchester spelar från vänster till höger enligt radion vilket innebär att man anfaller mot Layer Road End.

QPR öppnar piggast och har matchen första målchans när Dexter Blackstock spelar fram före detta Colchesterspelaren Rowan Vine som har öppet mål men Vine missar bollen helt till publikens stora glädje. I anfallet efter kontrar Colchester där Kevin Lisbie har en halvchans men det blir aldrig riktigt farligt.

Vine har en till bra chans efter en kvart men Dean Gerken räddar till hörna.

Efter 20 minuter får Colchester sin första hörna och på den gör Colchester 1-0 efter ett självmål av Mikele Leigertwood efter en inte allt för imponerande insats av QPR försvar. 1-0 till Colchester var inte allt för rättvist men vad gör det.

Minuten efter får Colchester en till hörna och även den blir farlig men nu är bortalagets försvar lite mer vaket.

Ett mål betyder ju så mycket säger man och nu är det verkligen sant. Efter målet har Colchester tagit över matchen och har flera fina anfall även om det inte kommer till något bra avslut.

Vine är på hugget på sin gamla hemmaarena och sätter Dean Gerken sysselsatt flera gånger med sina fina skott.

Mark Yeates arbetar fram ett mycket bra skottlägen för Johnnie Jackson men skottet styrs till hörna. På hörnan är det Jackson som får skottläget men bollen letar sig utanför målet.

Hogan Ephraim som förra säsongen gjorde stor succé för Colchester gör ett mycket snyggt mål för QPR. Även detta mål är mot spelet men ändå rättvist tack vare QPR:s inledning. Av respekt för Colchesters fans jublar inte Hogan efter sitt mål.

Stort jubel efter tre poäng på Layer Road

Kemal Izzet är inte nöjd med att QPR kvitterade så han tar saken i egna händer direkt efter avspark. Det är Danny Granville som slår ett inlägg som Kem Izzet nickar in i mål och 2-1 till Colchester bara en minut efter 1-1. Det är Izzet första mål för säsongen och då nickar han in bollen. Inte så illa med tanke på att Izzet nog är den minsta på planen.

Kevin Lisbie är så när igenom men han blir fälld på straffområdets linje. Mark Yeates som tycker om dessa lägen får nu chansen att göra sitt fjärde mål på frispark för säsongen. Mark Yeates skott är inte så jättebra men skottet letar sig in i mål och 3-1 till Colchester efter 40 minuter. Lee Camp i målet hade inte en chans då bollen tar på en i muren och ställer Camp helt och hållet.

George Elokobi, Pat Baldwin och Dean Gerken håller på och ställer till det när man dräller med bollen och mycket nära att göra självmål men det blir tack och lov hörna till QPR i stället. QPR lägger en kort hörna men Izzet är med och startar en kontring för Colchester men 3-1 står sig till halvtid.

Skruva den som Yeates

Colchester - QPR 3-1 i halvtid är ett väldigt bra resultat för Colchester då QPR borde haft ledningen efter den fina inledningen.

Andra halvleken börjar lite trevande.

Efter tio minuter i får QPR sin sjätte hörna för kvällen men Gareth Ainsworth nickar bollen högt över.

Elokobi spelar fram Clive Platt som blir fälld med en frispark som följd. Frisparken slås snabbt till Jackson som spelar fram mittbacken Adam Virgo som drar till med ett jättekott som Camp räddar fint. Colchester behåller trycket och nu är det Kevin Lisbie som har ett grymt skott och ännu en grym räddning från Camp i QPR mål så 3-1 står sig ett lite tag till.

Ainsworth en bra raid på kanten och spelar fram till Vine som den här gången inte gör några misstag. Vine är som sagt van med att göra mål på Layer Road och det är hans första i QPR i hans första match för laget.

Colchester svarar med ett skott från Yeates men Camp är med på noterna men QPR får inte bort bollen som hamnar hos Kevin Lisbie som skjuter i stolpen innan bollen letar sig fram till Platt som sätter 4-2 till Colchester. Det är Platts andra mål för säsongen.

QPR har ett bra frisparksläge som man inte gör bättre än att Mark Yeates för en jättekontring för Colchester. Den är så farlig så att Hogan Ephraim är tvungen att fälla Yeates och dra på sig ett gult kort. En smart varning från Hogan sida.

På slutet av matchen kontrollerar Colchester och spelar bara av matchen medan QPR försöker utan större framgång.

Colchester vinner tillslut ganska rättvist men det kunde ju ha slutat åt andra hållet om bara någon av QPR:s chanser i början av matchen gått in.

Colchester - QPR 4-2
1-0 Självmål (Mikele Leigertwood) (18:12 ), 1-1 Hogan Ephraim (29:02 ), 2-1 Kemal Izzet (30:16 ), 3-1 Mark Yeates (37:28), 3-2 Rowan Vine (58:13), 4-2 Clive Platt (62:36)
Publik: 5.361