Colchester 3 - 2 West Brom

Comeback av Teddy Sheringham på Fortress Layer Dome

Äntligen match igen

I brist på TV matcher kommer nu en direktöversatt matchrapport från radion

Matchen hinner knappt börja innan den evige måltjuven Kevin Phillips gör 1-0 till bortalaget West Brom. Det är en långboll från West Broms försvar som ingen i Colchester försvar verkar vilja ha då dom mest tittar på varandra medan Phillips tittar på bollen och lobbar in 1-0 när Aidan Davison står lite för långt bort.

Bara två minuter efter får Colchester en farlig frispark. Frisparkar och Mark Yeates brukar betyda mål och mål blir det då han trots att West Brom visste vad som skulle komma satte ner en spelare på mållinjen. Det är Yeates sjätte mål den här säsongen vilket är ett mer än han gjorde under säsongen 2005/2006 som han spelade i Colchester. Det är även Yeates fjärde mål på frispark den här säsongen.

Ännu ett frisparksmål från Yeates. "Bend it like Yeates"

Första kvarten och Colchester har bara haft frisparken som enda målchans och då gjorde man mål. West Brom har haft allt annat men bara ett mål för bortalaget.

Kevin Phillips ställer till stora problem för Colchesters försvar men Aidan Davison räddar i målet. I andravågen fumlar Phillips med bollen så att Colchester får en kontring och Kevin Lisbie sätter iskallt 2-1 till Colchester. Det är Kevins fjärde mål för säsongen men det första som han gör med fötterna.

Helt otroligt. Två målchanser två mål.

Bortalagets fina inledning kommer helt av sig efter målet så nu får Colchester låna bollen

Danny Granville borde ha gjort 3-1 efter 25 minuter men han missar målet efter en fantastisk framspelning från Mark Yeates till Granville som är helt fri på bortre stolpen men vinkeln var lite för snäv.

West Brom skapar en dubbelhörna efter en halvtimme men båda blir ganska resultatlösa.

Ett nytt härligt inlägg från Yeates som tyvärr både Clive Platt och Lisbie missar precis vilket West Brom är glada för.

Platt och Kem Izzet har ett fint samarbete som Izzet avslutar med ett bra skott. Bollen går till inspark och bollen hamnar tillslut hos Ishmael Miller som nickar in 2-2 efter ett fint förarbete av James Morrison som lägger inlägget till Miller. Kändes tyvärr lite onödigt då vi hade hyfsad kontroll på läget men helt rättvist efter inledningskvarten.

Yeates vill ha en straff minuten efter målet när han blir lite för mycket blockerad i straffområdet men det tycker inte domaren. Synd när man sett enklare straffar delats ut idag i andra matcher men Colchester är ju inte lika stora som Liverpool.

Första halvleken slutar 2-2 vilket är ett rättvist resultat i en bra match utan försvar.

Colchester har en hyfsat anfall i den första minuten av andra halvleken men det slutar med att Yeates krokar med en spelare och nu är det mest publiken som vill ha en straff.

Högerbacken George Elokobi drar iväg med ett skott men bollen letare sig inte in i målet.

Phillips skapar en målchans från ingenting men Davison gör en grym räddning på friläget.

Phillips vill också ha en straff men Adam Virgo har gjort en klockren brytning när han tar bollen. Domaren tycker inte att det är straff och dömer frispark för filmning.

Efter en timme får Colchester sin första hörna som blir mycket farlig när Lisbie kommer högst men bollen smiter över ribban.

Nyinsatte Matthew Connolly stoppar ett anfall som kunde blivit mycket farligt för West Brom men det blir en hörna för bortalaget. Ännu en misslyckad hörna från WBA när Johnnie Jackson nickar undan på första stolpen.

Kevin Lisbie gör ett grymt bra förarbete när han jagar ifatt bollen och väntar in några medspelare som via Platt, Jackson tillslut hamnar hos Yeates som skjuter bollen som räddas av Dean Kiely till en halvfarlig hörna för Colchester.

En bra match från båda lagen med bra stämning från båda lagens fans.

Mark Yeates kommer igenom och blir en tredje gång neddragen i straffområdet. Den här gången är det Martin Albrechtsen som är syndaren och nu dömer domaren straff som Yeates själv tar hand om. Yeates gör absolut inga misstag på straffen och Colchester har återtagit ledningen.

Teddy gör comeback och Yeates fortsätter göra mål

Med en kvart kvar görs ett bejublat byte när Teddy Sheringham åter igen beträder gräsmattan efter sin skada han fick mot Charlton hemma i september.

West Brom har en ny hörna som Davison enkelt plockar ner. På utsparken jobbar Platt till sig bollen men bra arbete av försvaret då man har bort både boll och spelare. gör att ställningen fortfarande är 3-2 till Colchester. Mycket nära en ny straff till Colchester.

Teddy Sheringham blir nedsparkad precis utanför straffområdet och ett förväntansfullt sus går genom publiken men Yeates frispark blir inte speciellt lyckad.

Yeates drar på sin en farlig frispark i jobbigt läge nära Colchesters straffområdet men skottet missar hela arenan.

I slutminuterna böljar spelet fram och tillbaks. West Brom pressar på medan Colchester kontrar.

Sista chansen får Colchester när Sheringham spelar fram med en fin crossboll Granville som i sin tur spelar fram Platt som missar skottet men det gör ingenting för sekunden efter blåser domaren av matchen

En härlig seger för Colchester och nu är det ett härligt derby mot Ipswich som väntar på tisdag.

0-1
Kevin Phillips (05:50), 1-1 Mark Yeates (07:54), 2-1 Kevin Lisbie (18:03), 2-2 Ishmael Miller (39:01), 3-2 Mark Yeates (straff)(67:11)

Publik: 5.798