Katastrofresultat på Ninian Park.

Colchester har Kevin Watson och Danny Granville redo för spel. Watson får spela medan Granville sitter på bänken. Teddy Sheringham spelar från start igen. Pat Baldwin som spelat i stort sätt alla matcher hamnar på bänken igen där han hamnade efter sitt röda kort för två veckor sedan.

Eftersom Kem Izzet är avstängd blir Jackson och Watson på mitten där Kevin McLeod och Mark Yeates tar hand om varsin kant.

Planen är mycket svårspelad eftersom det regnat hela dagen men spel blir det.

Cardiff har Jimmy Floyd Hasselbaink och Colchester med Teddy Sheringham. Sist dom två spelade mot varandra var när Chelsea vann med 3-0 på bortaplan mot Manchester United. Hasselbaink gjorde ett mål. Den matchen spelades den 1 december 2001
Låt oss hoppas på ett annat resultat nu.

En ganska trög inledning av matchen som gäller så mycket. Bara några tendenser till målchanser men ingen som ger någon skrämselhicka.

Det dröjer hela 20 minuter innan det hettar till när Steve Thompson skjuter ett skott som dock blockeras till en hörna för Cardiff. Hörnan slås på första stolpen men det är Dean Gerken som enkelt fångar bollen då han får ta med händerna.

Hörnan efter blir bättre när Roger Johnson nickar men Kevin Watson räddar på mållinjen till en ny hörna. Cardiff har skruvat upp farten lite så det gäller för Colchester att hänga med om den här matchen ska bli rolig för Colchester.

Hasselbaink har börjat bra och har en mycket farlig nick som Dean Gerken räddar via stolpen och 0-0 står sig. Än en gång darrigt försvarsspel från Colchesters sida.

Steve Thomson rycker förbi Matthew Connolly som tvingas dra ner Thomson som får en mycket farlig frispark på straffområdeslinjen. Frisparken är mycket bra men Gerken är med och gör en jätteräddning.

Jobbigt mycket Cardiff för tillfället där Hasselbaink är nära flera gånger.

Matthew Connolly skaffar fram en hörna till Colchester som Jonnie Jackson lägger men tyvärr nickas den undan. Colchester behåller dock bollen genom Karl Duguid men Cardiff tar snart hand om bollen och Peter Whittingham skjuter tillslut ett skott från Cardiff som hittar utsidan av målet.

1-0
Dean Gerken har räddat Colchester i första halvlek och alla i Colchester är mycket nöjda med 0-0 när det osannolika händer. Före Swanseaspelaren Kevin McLeod slår en fin crossboll till Johnnie Jackson som tar in bollen i straffområdet och från mycket dålig vinkel sätter bollen i nät bakom Schmeichel den yngre. 1-0 till Colchester i sista minuten av första halvlek känns ju inte speciellt rättvist men så otroligt skönt.

Jackson gör hur orättvist som helst 1-0 till "The U's"

Det finns tid kvar när Whittingham passar fram till Hasselbaink som bara ska lägga in bollen i mål men George Elokobi hinner fram precis och får en liten tå på bollen och det blir hörna.

Första halvlek slutar 1-0 till Colchester där Colchester bara har haft två skott varav ett på mål.

Andra halvlek börjar och inga byten har skett.

1-1
Öppningen av andra halvlek påminner om början av första där inget av lagen tar något kommando men när Steven Thompson startar ett anfall där bollen går till Hasselbaink som slår ett inlägg på första stolpen dit Thompson förflyttat sig och nickar in 1-1. Rättvist men tungt då Colchester nog hade behövt hålla undan några minuter till.

2-1
Bara någon minut senare får Cardiff en ny bra chans men Hasselbaink skott går till hörna.
Colchester kontrar när den inte allt för populäre Swanseaspelaren Kevin McLeod är igenom efter en tabbe i Cardiffs försvar men avslutet är alldeles för dåligt så Kasper Schmeichel räddar och bollen hamnar i Cardiffs ägo och Peter Whittingham gör 2-1 till Cardiff bara sekunder efter Colchester borde gjort mål istället. Två mål på tre minuter och uppförsbacken blir brantare.

Tack vare dom här målen har Colchester trillat ner under nedflyttningssträcket och i samma veva skadar sig Karl Duguid och byts ut mot Pat Baldwin.

3-1
Matchen avgörs sekunderna efter när Hasselbaink tillslut lyckas få in bollen och det blir 3-1.

4-1
Proppen har nu gått ur och 4-1 kommer bara minuter senare när Adam Virgo gör ett olyckligt självmål.

Fyra Cardiffmål på mindre än 20 minuter.

Matchen är naturligtvis avgjord och Cardiff bevakar bara resultatet medan Colchester mest jagar boll.

Tillslut får dock Colchester tag på bollen när Kevin Lisbie drar på med ett grymt skott som dock Schmeichel räddar.

Cardiff vinner mycket rättvist mot ett Colchester utan självförtroende där framförallt försvaret är alldeles för ihåligt. Nästa lördag är det TV match mot Norwich hemma som vaknat till och tog idag sin fjärde vinst på dom fem senaste matcherna

En mycket rättvis vinst för hemmalaget och Colchester trillar ner under strecket. Sist man låg under strecket så här långt in i säsongen (vi har ju även legat under strecket i inledningen av säsongerna) var i februari 2001 innan Phil Parkinson tog över i Colchester. Då slutade vi elva i League 1 och det har bara gått uppför sedan dess men nu har vi alltså hamnat under strecket igen.

Cardiff - Colchester 4-1
0-1 Johnnie Jackson (44:20), 1-1 Steven Thompson (52:26), 2-1 Peter Whittingham (57:46), 3-1 Jimmy Floyd Hasselbaink (66:16), 4-1 Självmål (Adam Virgo) (69:01)