Resa: Förlust mot Yeovil
Swedish Branch

Resa: Förlust mot Yeovil

Vi fortsätter att lägga ut gamla resor från oss och turen har nu kommit till 1991 då Yeovil kom på besök till Layer Road

Datum
1991.03.27 - 1991.04.05

Colchester matcher
Conference: Colchester - Yeovil Town, 0-1

Övriga matcher 
Division 2: West Ham - Barnsley 3-2
Division 2: Millwall - Wolverhampton 2-1
Division 1: Arsenal - Aston Villa 5-0

Deltagare
Colu, Layer Road med flera

Reserapport
Ännu en båtresa från Göteborg till Harwich (våran sista för sen upptäckte vi fördelen med flygplan...) och vi var ett tiotal som besökte Colchester - Yeovil i amatörligan. Den här gången hade vi dock tröttnat på midnattsbussen från Stockholm så vi tog bilen ner dagen innan och bodde hos bekanta. Sen kom vi utvilade till båten som gick på morgonen efter och parkeringen låg ju nära båten så bil var ju att föredra.

Första året i amatörserien för Colchester och totalt hopplöst läge för oss. Alltså, hur får man reda på resultaten? På den tiden fanns det ju inget Internet och svenska tidningar hade ju knappt Division 4. Vi Tippa hade ibland tabellen från Conference. Fotbollstidningar som Match och Shoot kunde man även köpa men dom var ju inte dagsfärska. Dock visste vi ju spelschemat och Colchester skulle möta Yeovil vilket inte borde vara allt för svårt då vi var obesegrade på Layer Road. 


Layer Road. Open End som det hette på den tiden.


Big Roy med bollen framför oss på Barside


Yeovil i gult försvarar sig bra

Colchester är det klart bättre laget och pressar på hela matchen men gör inga mål. Med 20 minuter kvar får Batty på ett jätteskott för gästerna och bollen går i mål bakom en helt chanslös Scott Barrett i Colchesters mål. Matchen slutar 1-0 till Yeovil och Yeovil är enda laget i Conference som tagit alla sex poäng mot Colchester under samma säsong. Colchester Den här säsongen förlorade vi bara en match på Layer Road och spelade fyra oavgjorda medan vi vann resten. Självklart var vi ju på den enda förlusten...


På Drury Arms efter matchen

Dock hade vi väldigt trevligt på Drury Arms efter matchen där vi träffade nya vänner.

Övriga tiden var vi i London och tittade på andra matcher. Den som gav störst eftertryck var väl West Ham som vände 0-2 till 3-2 i matchens sista tio minuter..


West Ham - Barnsley 3-2

Att stå på ett fullsatt North Bank var ju också spännande när Arsenal krossade Aston Villa med hela 5-0 och Anders Limpar hade lekstuga på sin kant. Fjuttiga £ 6.00 var entréavgiften 1991! Lägg på en nolla (nästan) så har du dagens entré på Arsenal IP.


Arsenal - Aston Villa 5-0

På båtresan hem började vi prata om hur segt båt var och vi bestämde oss för att kolla upp hur det var med flyget.

Att sen RyanAir dök upp några år senare gjorde ju inget...

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester