Resa: Borta i Welling

Vi fortsätter med gamla resor och nu har vi kommit till den första bortamatchen med Colchester. Och borta var vi...

Datum
1992.02.14 - 1992.02.16

Colchester matcher
Conference: Welling - Colchester 4-1

Övriga matcher
inga

Deltagare
Colu, Layer Road

Reserapport
Så var det dags för min första bortamatch med Colchester och även första flygresan till England. Colu hade flugit över mot Welling hemma och sa hur bekvämt det var med flyg så nu ville även jag prova på flygets fördelar. Transwede var en liten föregångare till lågpriset även om dom ville ha 1.600:- för en tur och retur. På den tiden var det dock jättebilligt.

Istället för att åka på en seg buss hela natten till Göteborg och sen 24 timmar båt + tre timmar buss. Nu flygbussen i 40 minuter till Arlanda istället. Väl på flyget kom ju en glad överraskning, det var ju fria drinkar på flyget. Flyget gick snabbt och bekvämt till Gatwick Airport sen någon halvtimme på snabbtåget in till London där vi strosade runt ett tag innan vi tog tåget till Colchester där vi skulle bo i två nätter. Första natten skulle vi bo hos Stuart och andra hos Steve. Kontakterna hade börjat knytas. Vi mötte upp Stuart på Colchester Town station och sen började en tung pub runda med flera andra Colchesterfans. Kvällen blev mycket sen. Nja, till pubarna stängde vilket var 23.00

På lördagen blev vi hämtade av Steve som gav oss lift till tåget där några hundra Colchesterfans redan var på plats. Vi skulle alltså till Welling som ligger i Kent men räknas nästan som Londonlag. Hemmaarenan heter Park View Road

Väl på plats i Welling samlades alla på samma pub kändes det som. För väldigt trångt var det i alla fall. Publiksiffran var 1.800 och 1.000 höll på bortalaget så stämningen var på topp från våran sida innan matchen. Nu tog det dock bara fem minuter innan Welling gjorde 1-0. Colchester kvitterar när Big Roy dundrar in en straff fem minuter senare och nu skulle det bara rulla på trodde alla vilket det även gjorde. Matchen slutade 4-1 men till fel lag. Welling gav Colchester den största förlusten under dom två Conferenceåren. Nu hade vi sett Colchester förlora sin enda hemmaförlust (90/91) och nu även den största förlusten. Var ju inget man räknade med när man planerade resan men vi hade vädigt roligt hade vi i alla fall.


Underbar bild från London Bridge på väg till Welling.

Nåväl, hemresa via några pubar och tillbaka till Colchester igen där vi avslutade på The Lamb men ingen var på speciellt humör så vi åkte hem istället.

Vi skulle hem på söndagen och nu drabbades man för första gången av ”Sunday service”. Alltså tågen går inte utan man fick åka buss till för oss, då var dom,  okända stationer innan man kunde hoppa på tåget. Att det snart 20 år senare är fortfarande samma problem på söndagar är ju ganska sorligt! Vi hann i alla fall med flyget hem och båtresan var ett minne blott.

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester