Resa: Wembley
Swedish Branch

Resa: Wembley

Vi fortsätter med gamla resor och turen har nu kommit till FA Trophyfinalen på Wembely 1992. Colchester var redan uppflyttade till Ligan så denna match var en ren bonus och festtillställning.


Datum
1992.05.08 - 1992.05.11

Colchester matcher
FA Trophy: Colchester - Witton Albion 3-1

Övriga matcher
inga

Deltagare
Colu, Layer Road

Reserapport
Publik på Wembley: 32.254 varav ca 25.000 kom från Colchester och två från Sverige. Colchester hade tagit sig till final i amatör-cupen FA Trophy Final. Eftersom laget redan hade vunnit amatörligan någon vecka tidigare så var detta en ren bonus match och över 25.000 Colchester fans förvandlade London till en blå-vit karneval. We got that double feeling!

Fredagen den 8 maj
Bara några veckor efter hemkomsten från förra resan var det dags igen. Samma flygvärdinnor serverade samma fria drinkar på Transwede när jag och "Layer Road" satt på planet på väg tillbaka till England och Wembley. Colchester hade gått till final i amatör-cupen och skulle möta Witton Albion. Witton slog för övrigt ut just Colchester i semifinalen i samma cup året innan.

Vi anlände på fredagen och tog in på ett lyxhotell vid Oxford Street. Hotellet bokade vi kraftigt rabatterat via en hotellbokningbyrå på Victoria Station. Kändes nästan lite pinsamt när man kom med spelartröja och en bag ... dörren hölls upp av en livréklädd vakt. 


Sistaminutenbokat lyxhotell, The Rathbone

Kvällen tillbringades på en liten lokal pub på en av bakgatorna kring fashionabla Oxford Street. Pilkastning och god öl.

Lördagen den 9 maj
På lördagen åkte vi ut till Wembley för att se om det gick att få tag på några biljetter till FA cup finalen som spelades den dagen. Tvärkört! Tillbaka till hotellet och se matchen på TV.

Söndagen den 10 maj
Söndag morgon och finaldag. Vi åkte ut till Liverpool Street Station där vi mötte upp med våra engelska kompisar. Tåg efter tåg anlände fullastade med U's fans. 


Tusentals Colchester supportrar väller av på Liverpool Street Station

Vi åkte vidare till en stor Pub som ligger på väg ut mot Wembley vid Swiss Cottage tunnelbana. Där var det proppat med andra Col U fans. Några timmars drickande och sjungande innan vi en timme innan matchen tog tunnelbanan sista hållplatserna ut till Wembley. 


Drag utanför puben ...


... och innanför


Mycket öl och ännu mer sång


På väg till Wembley!


Bussar från Colchester!

Jävligt häftigt att se alla dessa Colchester supportrar i blått och vitt men var brukar dom hålla hus i ligan? Witton Albion hade bara med sig drygt 5,000 fans så dom 25,000 från Colchester hade inte direkt några problem att göra sig hörda. 


Massor av blå och vita fans från Colchester


Ännu mer fans från Colchester på Wembley


Bra drag på läktaren

Colchester var det bättre laget och tar snabbt ledningen med 1-0 när Mike Masters blir förste amerikan att göra mål på Wembley Stadium. När Nicky Smith ökar på till 2-0 innan det ens gått en halvtimme är ju matchen avgjord tror man. Det skulle dock bli spännande på slutet för Jason Cook i Colchester får rött kort efter en rak höger i början av andra och Witton reducerar till 1-2 med halvtimmen kvar. En ung Steve McGavin fastställer dock slutresultatet till 3-1 med matchens sista spark och Colchesters första Wembleybesök slutar med en rättvis vinst. 


Spelarna springer ärevarv ...


... och supportrarna sjunger på


Colchester tar amatördubbeln!

Efter matchen var det mycket partajande och vi hamnade tillslut vid Waterloo Station tillsammans med några andra U's fans. Vi blev kvar så länge pubarna höll öppet. Det var rätt kul att "invadera" London.

Måndagen den 11 maj
Hemresa. Trötta! På Gatwick träffade vi en kille i en blå Colchester t-shirt. Han hade åkt från USA. Vi som trodde vi var värst, haha.

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester