Mellandagsrea på Layer Road...

Säsongens högsta publiksiffra ser Colchester spela 1-1 mot Southampton

Colchester gör tre ändringar från förra matchen.
In kommer Karl Duguid istället för Bela Balogh, Luke Guttridge ersätter skadade Kemal Izzet och Kevin Lisbie ersätter Teddy Sheringham längst fram. På bänken hamnar även helt oprövade Anthony Wordsworth

Ännu en radioöversättning från oss. Colchester spelar i sina varliga randiga tröjor och Southampton i sina kycklinggula tröjor. Colchester anfaller i första halvlek mot Layer Road End.

Absolut fullsatt på Layer Road idag

Kevin Lisbie har matchens första målchans då han vinner bollen från Andrew Davies efter mycket bra förarbete från Luke Guttridge men hans skott går utanför målet i fritt läge.

1-0
Jhon Viafara gör lite oväntat 1-0 som kommer från ingenstans när Stern John spelar fram Viafara. Ett slumpmål då Johns pass nog var ett skott men det var så ofantligt dåligt att det blev en lysande pass till en helt fri Viafara som enkelt gör 1-0 bakom en totalt chanslös Dean Gerken i målet. Inte så rättvist men 1-0 till Southampton och en ny mardrömsstart för Colchester.

Mark Yeates slår ett mycket bra inlägg på en frispark som nästan når Lisbie på bortre stolpen. Hade han bara nått den hade det blivit mål men 0-1 står sig.

Första halvtimmen är väldigt händelselös då spelarna verkar ha ätit för mycket julmat dagen innan. Det är ju bara Lisbie som haft en målchans för själva målet var ju en miss egentligen.

Johnnie Jackson får ett bra frisparkslägen när Lisbie blir fälld av Wayne Thomas. Jackson går på kraft och bollen lämnar arenan.

Nu börjar det hända lite saker på Layer Road. Ett bra anfall från Colchester där Clive Platt nickar ner bollen till Kevin McLeod men hans skott går precis över ribban.

Ny chans för Colchester då Jackson får chansen men Kelvin Davis i målet kommer ut bra och styr undan.

Hela laget är inblandat i ett mycket bra anfall där Colchester får flera chanser men skotten blockeras hela tiden av ett uppoffrande försvar från Southampton.

På stopptid av första halvlek har Colchester sin bästa chans då Lisbie utmanar målvakten i en höjdduell, bollen hamnar hos Adam Virgo som har öppet mål men hans skott räddas på mållinjen där halva Southampton redan står och väntar. Det är det sista som händer i första halvlek..

1-0 till Southampton efter första halvlek där minst oavgjort är mer rättvist men det är så här det sett ut där Colchester varit bättre än motståndarna men motståndarna gör målen.

Inga byten i halvtid

1-1
Andra halvlek börjar som första slutade med bra Colchesterchans. Den här gången är det Clive Platt som drar till med vänstern och han gör mål efter bara två minuter av andra halvleken framspelad av Kevin Lisbie.

Platt kvitterar till 1-1

Nu vaknar även bortalaget till en aning och skapar en fin chans när Bradley Wright-Phillips
skjuter ett bra skott men Dean Gerken räddar.

Johnnie Jackson skadar sig och blir ompysslad vid sidan om planen. Skulle han tvingas byta blir det jobbigt för Kem Izzet och Kevin Watson är ju redan två skadade mittfältare. Jackson fortsätter dock.

Colchester som hade ett bra spel sista kvarten och tills målet kom i öppningen av andra har tyvärr tappat spelet men Southampton har dock inte skapat nåt heller men dom har tyvärr lite mer spel än Colchester för tillfället.

Nyinbytte Grzegorz Rasiak försöker filma till sig en straffspark men domaren läser situationen rätt och bryr sig inte om skådespelaren Rasiak. Dock börjar det blir lite väl mycket kring Colchesters straffområde.

Colchester byter in unge anfallaren Jamie Guy istället för Kevin Lisbie.

Varje gång Rasiak blir av med bollen eller fälld jublar publiken då man inte gillade hans billiga försök till att filma till sig en straff. När han sen får en varnig är det bara roligt.

Colchester har inte så mycket att säga till om när matchen går in i sitt slutskede.

Colchester byter in Bela Balogh mot Adam Virgo vilket är ett byte rakt av i försvarslinjen.

Det är ganska avslagna slutminuter konstigt nog när Colchester kommer i en hyfsad chans när McLeod slår ett fint inlägg till Platt som nickar bollen men Davis fångar bollen enkelt.

I anfallet efter är det Southampton när Youssef Safri skickar in bollen till Rasiak som är helt fri men på hans nick gör Gerken en fantastik räddning till hörna som blir resultatlös. Mycket nära ett nytt tungt baklängesmål i slutet för Colchester. Minuten senare har Andrew Davis en lobbnick som Gerken gör en ny grym räddning på men inte bättre än att Rasiak kan göra mål på returen tror alla. Dock är det offside enligt linjedomaren samtidigt som fjärdedomaren visar fyra stoppminuter.

Johnnie Jackson mycket nära att avgöra på slutet

Matchen vaknar verkligen till liv i dom absolut sista minuterna.

Även Colchester får en sista chans när Karl Duguid vinner bollen innan han spelar fram bollen till Mark Yeates som passar Jackson som nickar bollen men den räddas till en dubbelhörna där sista hörnan aldrig hinner läggas för matchen tar slut.

1-1 där Colchester var det bättre laget i första halvlek men Southampton gjorde målet och där Southampton var det bättre laget i andra men Colchester gjorde målet så 1-1 var nog rättvist.