Resa: Oavgjort i Oldham
Swedish Branch

Resa: Oavgjort i Oldham

Vi lägger ut gamla reserapporter lite då och då. Nu är det dags för en bortamatch i Oldham och ett derby mot Wycombe.

Datum
2004.03.12 - 2004.03.14

Colchester matcher
Division 2 Oldham - Colchester 0-0
Division 2 Colchester - Wycombe 1-1

Övriga matcher
Premier League: Tottenham - Newcastle 1-0

Deltagare
SwedishDad, Colu

Fredag 12 mars
+21 och sol när jag startade från Palma de Mallorca och +6 och hällande regn i London. Till Kings Cross och hotell Apollo alldeles vid stationen. Colu mötte upp lite senare på kvällen. Middag på italiensk restaurang, ett besök på en lokal och genuin pub med bartjej från Göteborg för några pints av olika slag. Sedan var det strax dags att kvarta in.

Lördag 13 mars
08.00 avgång med tåg från näraliggande St Pancras. Resan till Manchester Picadilly gick snabbt och bra. Julian från Sheffield mötte upp på stationen och sedan promenad till Victoria Station och lokaltåg till Oldham.

Publunch med lämpliga drycker och rätt så lång fotvandring backe upp och backe ner till Boundary Park. Hade inte Julian, som kunde alla genvägar, varit med hade nog vandringen tagit mycket längre tid. Vi var välkomna in i supporterklubbaren för en snabb förfriskning.

Äntligen skulle det bli tre friska poäng! Men icke så; Efter en kanonstart som varade i 20 min spelade ColU dåligt resten av matchen, medan The Latics med nye managern sedan tre dagar, Brian Talbot, var betydligt bättre. Colu's målvakt Richard McKinney gjorde flera matchavgörande räddningar, så vi fick tursamt nöja oss med 0-0 och en poäng. Bra att vi satt under tak, då vädret var minst sagt märkligt: sol, storm, ösregn, hagel och snö. Ilmarsch till tåget in till Manchester och ett par snabba på en pub innan London-tåget embarkerades med var sin KFC-påse under armen. Några sängfösare föste oss i sängarna.

Söndag 14 mars
Efter frukost till Liverpool Street Station och bagageinlämning med väskorna. Så bussrundresa till Victoria Station där mysig pub hittades för lunch. Åter till Liverpool Street och tåg till White Hart Lane och matchen Tottenham - Newcastle. Stundtals riktigt trevligt spel, dock utan många allt för heta målchanser. Tottenham vann med 1-0 på ett självmål i nära matchslut. Eftersom det var söndag och numera självklara banarbeten blev det tåg-buss-tåg till Colchester. Colu fortsatte till sin tillfälliga bostad i en stad vars namn jag inte nämner, medan jag själv naturligtvis bodde i Colchester. Sen middag och direkt i säng.

Måndag 15 mars
Tänka sig en fotbollsfri dag! Eftersom vädret blivit allt bättre (jag var ju i Colchester) var dagen lämpad åt flera timmars lång rundvandring i Colchester. Staden är vackrare än jag tidigare sett och trott … Pubbesök och middag med Colu.

Tisdag 16 mars
Nu skulle det i alla fall bli tre poäng. Särklassiga botten- och hatlaget Wycombe mötte nämligen upp på Layer Road. Det började bra med en ColU-straff i matchinledningen, som säkert prickades in av Craig Fagan. Utmärkt spel inledningsvis, men precis som i Oldham tvärdog Colchester efter 20 minuter och Tony Adams grabbar tog över helt. Deras lagkapten språngnickade in 1-1, och så stod vi där med ännu bara en poäng. Efter alla cupäventyr och efter den starka höstsäsongen är The U's ett slitet lag. Inte ens en hälsoresa till Portugal (obs inga kända incidenter och/eller polisingripanden) har kunnat få fart på de trötta benen och hjärnorna i truppen. Besök i klubbshopen och i supporterbaren fick avsluta denna målfattiga resa med ett snitt på 1 mål! Bottenrekord.

Onsdag 17 mars
Upp innan fåglarna började sjunga, flygbussen till Stansted och EasyJet åter till Mallorca.

Tillbaka till Våra Resor

SwedishDadbarside@hotmail.com2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester