Resa: Colu klarar sig
Swedish Branch

Resa: Colu klarar sig

Vi lägger ut gamla reserapporter. Colchester var tvugna att vinna för att ej åka ur Division 2

Datum
1999.04.24 - 1999.04.28

Colchester matcher
Division 2: Northampton - Colchester 3-3
Division 2: Colchester - Bournemouth 2-1 

Övriga matcher 
Division 1: Wolverhampton - West Brom 1-1
Ryman Premier League: Dagenham & Redbridge. - Chesham 0-0

Deltagare
Colu, Layer Road

Lördag 24 april
Vi var två stycken som flög från Arlanda tidigt på morgonen. När vi kom fram till London checkade vi in på hotellet och stack sedan direkt i väg till Euston station där vi skulle ta tåget upp till Northampton.

På stationen i London träffade vi på några Colchester supportrar som vi sedan hängde på till en pub i Northampton. På puben träffade vi på fler gamla bekanta. Det blev några pints och en god lunch och sedan taxi till matchen. 


Northamptons ganska nya arena


Colchester pressar på för välbehövlig vinst

En packad bortaläktare skapade en häftig inramning till matchen och de över 800 U's supportrarna dominerade på läktarna. Colchester tog ledningen redan i 3:e minuten sedan blev det en väldigt vinglig match av båda lagen som nog tyvärr dominerades av den urusla domaren. Northampton gjorde 1-1 och 2-1 innan Colchester kvitterade till 2-2. Så fort the U's gjort ett mål tappade dom spelet och Northampton tog över. De gjorde 3-2 och Colchester började spela fotboll igen. Duguid gjorde sedan 3-3 i 71:a minuten och det resultatet stod sig ut. 


The U's i vita tröjor  och man skymtar huvudläktaren till vänster


800 tillresta skapade ett otroligt tryck inne på arenan


Glada Colchester spelare jublar efter matchen


En öl nånstans ...

Efter matchen gick vi tillbaka till samma pub som vi var på innan matchen. Vi stannande där ett slag innan vi gick tillbaka till stationen. Lite småbråkigt på stationen när deppiga Northampton fans stötte på något gladare Colchester supportrar. Mycket poliser på plats och inget allvarligare hände. Vi satt snart på tåget tillbaka till London. 

Söndag 25 april
Vi tog tåget upp till Wolverhampton för att se Midlands-derbyt mellan Wolves och West Bromwich. Tungt utrustad polis mötte vid stationen. Alla som kom av tågen videofilmades och dom tog identietskoll på en hel del WBA supportrar. Derbystämning i luften. 

Ett slutsålt Molineux och kanon tryck på båda lagens sektioner. Wolves dominerade stort i första halvlek men tappade sedan spelet i andra. Matchen slutade 1-1. 

Måndag 26 april
Vi trodde inte det skulle bli någon match denna måndag. Köpte dock tidningen och hittade en match i Ryman League Premier Division, som är divisionen under Conference. Dagenham & Redbrige mötte Chesham och det blev 0-0. Publik 413. Jag tror vi åkte 27 stationer med tunnelbanan för att komma fram till Dagenham East där matchen skulle spelas. Det bästa med alla amatörklubbar är att dom har barer inne på arenan ...


Huvudläktaren i Dagenham. Snäppet under Layer Road ...


Dagenham & Redbridge i rött

Tisdag 27 april
Till Colchester! Vi lämnade London vid tvåtiden och hann med att besöka en bra resturang innan det var dax att gå till puben. Det blev ett besök på The Dragoon denna gång.

Matchen vann Colchester, inte helt rättvist, med 2-1. Men med tanke på att det var en omspelsmatch och Colchester då ledde med 3-1 innan domaren bröt för regn så kanske det inte var helt orättvist ändå.

I och med vinsten mot Bournemouth så blev i alla fall the U's så gott som klara för division 2. Efter matchen hann vi med ett snabbt stopp på puben innan det var dags att springa till tåget. Kvällsmatcher innebär alltid problem med att hinna med pubbesök om man ska vidare efter matchen. 

Onsdag 28 april
Hemresa. Först köpte vi tidningen för att se hur det gick i de övriga matcherna. Vi ägnade en hel del tid på tunnelbanan till Heathrow till att räkna poäng i tabellen. Det såg klart lovande ut. Det skulle mycket till för att Colchester skulle ramla ur nu!

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCHbarside@hotmail.com2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester