Resa: Palace hemma
Swedish Branch

Resa: Palace hemma

Sista matchen mot Palace kunde man ju inte missa.

Datum
2007.05.05-2007.05.07

Colchester matcher
Championship: Colchester - Crystal Palace

Övriga matcher
League 1: Darlington - Stockport

Deltagare
Layer Road, Colu

Colchester hade ju gjort en helt fantastisk säsong och vi kände bara att vi var tvungna att se sista matchen och hylla laget. Sagt och gjort.

Lördagen den 5 maj
Som vanligt det alldeles för tidiga flyget från Skavsta. Flyget lyfter ju charmiga 0640 vilket innebär ju att man måste sitta i bilen runt 0400 för att man ska komma med. Vi satt i bilen 0400 och kom alltså med flyget som landade i tid med RyanAir fanfar som följd.

Eftersom sista omgången i Championship spelas på söndagar så hade vi alltså en fri dag och den valde vi att spendera i Darlington. Från Stansted tog vi snabbtåget till London och checkade först in vårat bagage innan vi tog oss norrut till Darlington. Vårat enda besök i Darlington tidigare var när vi bytte tåg några år tidigare. Då besökte vi en pub i närheten av stationen där spelet Domino var den stora fritidssysselsättningen. Vi gjorde ju såklart ett återbesök på våran stamispub i Darlington där vi fick i oss några pints innan vi gick till matchen. Darlington skulle spela mot Stockport County i League 2 och framför allt bortalaget hade stor chans på kval.

Darlington har en ny fin arena för 25.000 och när man satt där inne så konstaterade man ju att man såg bra från alla läktarsektioner men vad tänkte dom på när dom byggde för 25.000 när laget har ett snitt på drygt 4.000

Darlington kunde vi vinst passera Stockport men till kval kunde man dock inte ta sig till så det var ju Stockport som var det mest motiverade laget vilket man visade då man vann med hela 5-0. Att sen Shrewsbury kom i tidigt underläge vilket gjorde att County var på kvalplats gjorde ju att den stora bortaklacken var högljudd hela matchen. Shrews tog dock sin nödvändiga poäng och Stockport missade kval.

Efter matchen hade vi bråttom då tåget skulle gå lite väl tidigt. Det gick ju såklart fler tåg men vi hade ingen lust att vänta en timme extra så det blev en snabb promenad till tågstationen bara för att upptäcka att alla tåg var mycket försenade...

Tåget kom ju till slut och baren var öppen så några rundor senare på tåget kom vi fram till London och den tidiga morgonen tog ut sin rätt så det tog ju inte många minuter innan man sov.

Söndagen den 6 maj
På årsdagen av Colchester avancemang till Championship skulle vi alltså få se på fotboll igen. Nu var man inte lika nervös som man var i Yeovil utan nu var ju allt bara frid och fröjd för nu skulle laget bara hyllas.

Tyvärr är ju tåg och söndagar ingen bra kombination så det blev först tåg från Liverpool Street till Chelmsford där man fick byta till buss. Totalt värdelös men vi hade ju inget val...

Kom till Colchester lagom när pubarna öppnade så det blev Dragoon fram till matchen. 


Dragoon både för och efter matchen

Colchester hade en liten chans att ta sig till kval mot Premier League men då skulle Stoke och Southampton förlora sina matcher så ingen trodde ju riktigt på det men att bara ha chans på kval i sista omgången är ju en enastående prestation av laget som nu skulle få sin välförtjänta hyllning. 


Palace försökte förstöra festen men lyckades inte.

Tyvärr fattade inte Palace själva situationen så dom gick och vann matchen med 2-0. Efter matchen var det prisutdelning till årets spelare i Colchester. Sen blev det ett ärevarv som lite annorlunda då en åskådare fick hjärtattack (han överlevde hjärtattacken) och hela sektionen fick tömmas så några hundra fans stod på planen när spelarna kom förbi dom. 


Brown och Cureton fick mest priser efter matchen

Efter matchen blev det party där vi började på Corner Bar innan vi hamnade på Drury Arms där några pints slank ner. Dragoon och nyöppnade Fat Cat fick också besök. På Fat Cat fick vi även känna på Layer Roads gräsmatta då några hade tagit med sig en bit för dom stod på läktaren som fick utrymmas. 


Fat Cat efter matchen.

Många timmar senare blev det tyvärr dags att ta sig tillbaks till London. Nu var det ju inte tåget utan en värdelös buss som väntade till Chelmsford där dock tåget tog över. Väl i London tog två mycket hungriga svenskar upp varsin påse mat från KFC på rummet. Somnade sen mycket snabbt.

Måndagen den 7 maj.
Två väldigt trötta men nöjda flög tillbaks till Sverige igen utan några missöden.

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester