Charlton 1 - 2 Colchester
Heja Colchester

Charlton 1 - 2 Colchester

2008 års första match och årets första seger


Colchester gör flera andringar i laget som spelade så dåligt senast mot Blackpool.

John White som varit utlånad till Stevenage Borough är nu tillbaks i laget och tar en plats direkt som högerback. George Elokobi tar plats som vänsterback. Kevin Lisbie tar plats i anfallet istället för Teddy Sheringham som hamnar på bänken. Kemal Izzet som varit borta dom två senaste matcherna med en skadad tumme är åter redo för spel igen men han startar på bänken. 

Matthew Connolly som idag skulle göra sin sista match för Colchester är inte ens med i truppen. Arsenal hade ju återkallat honom för att sen sälja honom vidare till QPR inte platsat i Colchester dom senaste matcherna så ingen större förlust antar jag. 


Nyårsmatch på The Valley

Även Karl Duguid är borta men på grund av förkylning men här rycktas det även om Hull ska värva honom under januari 


John White gör comeback igen

0-1
Tyvärr funkar inte ljudet från Urs World första 17 minuterna så vad som föregick Colchesters 1-0 mål vet jag inte men förre Charltonspelaren Kevin Lisbie gör i alla fall 1-0 på straff efter en kvart. 

0-2
Vad man förstår av radion sådär en kvart för sent så har det ju mest varit Charlton och det fortsätter det med då dom skapar en del halvchanser. Charlton har bollen klart mest men Colchester har leder hörnorna i alla fall. På just en av hörnorna gör Kevin Lisbie ännu ett mål på en underbar cykelspark och Colchester leder sensationellt med 2-0 borta på The Valley. I höstmötet mot Charlton ledde vi också med 2-0 och hade bud på flera mål när Colchester fick Matthew Connolly utvisad. Nu är ju Connolly inte med idag så det ska nog gå bättre idag. 


Kevin Lisbie gör både 1-0 och 2-0 för sitt Colchester

Efter målet känner sig Charlton tvingade att göra ett byte och satsa mer offensivt då man kört 4-5-1 hittills. Nu ändrar man om så det blir mer traditionella 4-4-2 

1-2
Precis som i höstmötet reducerar Charlton turligt i sista sekunden av första halvlek då nyinbytte Luke Varney skjuter in 1-2.

Nu är det några sekunder kvar får Varney en ny chans då han kommer igenom och rundar Dean Gerken och gör mål men linjedomaren har hittat något och dömer bort målet. Riktigt vad han dömer bort målet för är lite oklart men förmodligen offside.

Halvtid och 2-1 till Colchester. 

Till den andra halvleken byter Colchester in Kemal Izzet som gör comeback och ut går Kevin McLeod som har en lättare skada. 

Clive Platt har ett första skottläge men Nicky Weaver har koll och skapar ingen större fara.

Kevin Lisbie gillar att spela på The Valley och är nära att göra sitt tredje mål men hans skott går tyvärr över ribban.

Första kvarten har nu gått och Colchester har ganska bra koll på läget för tillfället men det är ju tyvärr ingen garanti när det gäller Colchesters försvar.

Colchester har en enorm vilja idag och vinner dom flesta 50/50 bollarna men Charlton skapar fram en hörna som blir mycket farlig när förre Colchesterspelaren Chris Iwelumo nickar över från bara fem meter. Mycket nära 2-2 där.

Charlton pressar på väldigt mycket nu och har flera farliga inlägg som sen blir till hörnor.

Lisbie försöker med ett överraskande långskott men avståndet är ju lite för långt så det blir aldrig någon fara.

Lisbie skapar fram en ny hörna som blir resultatlös för Colchester.

Charlton anfaller men Mark Yeates startar en kontring som blir till ett inkast som John White kaster långt. Inkastet går till Platt som går omkull men inget händer. Charlton kontrar tillbaks och det blir en hörna när White bryter. Hörnan blir resultatlös.

Med en kvart kvar byter Colchester ut förre Charltonspelaren och tvåmålskytten Kevin Lisbie mot Jamie Guy. Hemmapubliken har inte glömt Lisbies alla år i klubben så dom ger honom applåder när han lämnar The Valley.

En spelare som gick åt andra hållet är ju Chris Iwelumo men han har inte haft någon bra match då han inte skapat någonting.

Tio nervösa minuter kvar till den stora sensationen.

Charlton får en farlig frispark då nyinbytte Ambrose blir fälld av Elokobi. Frisparken är dock djupt ner vid hörnflaggan fast närmare straffområdet. Frisparken slås mot Iwelumo dom dock klättrar på Elokobi och blir avblåst.

Charlton pressar på allt vad dom kan på slutet men Colchester gör en av sina bästa matcher för året och håller rent.

Colchester har lärt sig av misstag tidigare då Jamie Guy har en halvkontring men istället för att gå mot mål och göra ett halvkast avslut och ge bort bollen springer han ner med bollen till hörnflaggan och låter tiden gå.

Sista chansen får Ambrose när Iwelumo nickar fram bollen och Darren drar till på volley men Dean Gerken gör en fantastiskt räddning på stopptid.

Domaren hittar fyra nervösa tilläggsminuter men Colchester håller undan och tar tre fantastiska poäng på The Valley. Hemmapubliken är inte lika imponerade då dom buar ut laget efter noter. 


Dean Gerken räddar Colcheser på stopptid med årets räddning

Colchester tar ett jättekliv uppåt i tabellen och lämnar nu över sistaplatser till Preston North End och är med i racet igen. Colchester nu näst sist...

 Charlton  Colchester
 Weaver  Dean Gerken
 Bougherra  John White
 McCarthy 13 Ut 36  Pat Baldwin
 Fortune  Adam Virgo
 Powell Ut 82  George Elokobi
 Sam  Mark Yeates
 Zhi  Luke Guttridge
 Holland  Johnnie Jackson
 Semedo Ut 67  Kevin McLeod Ut 46
 Thomas  Kevin Lisbie Ut 75
 Iwelumo  Clive Platt
 Avbytar  Avbytare
 McLeod  Jamie Guy In 75 90
 Varney In 36  Teddy Sheringham
 Ambrose In 82  Bela Balogh
 Moutaouakil In 67  Kemal Izzet In 46
 Randolph  Mark Cousins
 
Charlton - Colchester 1-2
0-1 Kevin Lisbie (straff)(15:02), 0-2 Kevin Lisbie (30:45), 1-2 Luke Varney (45:00+0:49)

Publik: 21.508

 11  Skott  11
 7  Skott på mål  5
 6  Hörnor  5
 18  Frisparkar  11
 1  Gula kort  1
 0  Röda kort  0
 54%  Bollinnehav  46%

REDAK COLCH2008-01-01 18:03:00
Author

Fler artiklar om Colchester