Resa: Birmingham hemma

Vi fortsätter med våra gamla resor och nu har turen kommit till Birmingham hemma för ett år sedan. Inte så mycker "retro" kanske men trots allt en tidigare oredovisad resa.

Datum
2007.02.03 - 2007.02.04

Colchester matcher
Championship: Colchester-Birmingham 1-1

Övriga matcher
inga

Deltagare
Layer Road

Lördagen den 3 februari
Bara två veckor efter senaste resan är det dags igen. Nu är det serietvåan Birmingham City som gästar Layer Road. Colchester ligger bra till för kval men har tappat lite på slutet och vann bara en match under januari månad. Nu vann man den senaste matchen så självförtroende börjar komma tillbaka.

Som vanligt när det gäller lördagsflygen måste man lämna sängen runt 04.00 för att sen sätta sig i en bil så snabbt som möjligt för att ta sig söderöver och till Skavsta flygplats. Sagt och gjort och kom i lagom tid precis när det var dags att gå ombord flyget. Flygresan var mycket behaglig och vi landade så att jag för första gången hann med 08.00 bussen till Colchester. Som bäst har jag missat bussen med tre minuter men nu hann jag med den. Bussen går ju en gång i timmen och tar bara en timme till Colchester vilket alltså innebar att jag var där 09.00 och allting var stängt utom puben Playhouse så där hamnade jag nu för att äta en frukost.

Efter frukosten gick jag till Layer Road för att hämta ut mina biljetter men eftersom jag är en timme tidigare än vanligt hade dom ju inte öppnat. Som tur var det strålande väder och biljettkontoret öppnade ju bara om tio minuter men att hinna med 08.00 bussen är ju inget jag kommer att sträva efter i fortsättningen ... 


Biljettkontoret på Layer Road

Efter att ha hämtat ut biljetterna och shoppat loss lite i klubbshopen så blev det en sväng på stan. På väg in till stan passerar man ju det gamla hotellet Salisbury där det även fanns en trevlig pub men tyvärr jämnades stället till marken. Nu börjar dock stället ta form igen men inte som hotell utan som vanliga lägenheter. Synd då man ju besökte puben flera gånger på väg till och från matchen. 
 
När man gjort stan var det dags att ta sin första pint för dagen då Dragoon kallade som vanligt och där väntade Conny som var med på några matcher. Han bor ju i London men håller på ett annat lag från Birminghamtrakten och det börjar på W och slutar på A i en trebokstavskombination. 


Ett morgontrött Colchester hälsar mig välkommen


Polisstationen i Colchester ... med matchtröja i fönstret


Vi hann även med en sväng till Kings Arms


Det numera rivna salisbury hotell börjar ta ny form

Blev några rundor på Dragoon hann vi även med en pint på Kings Arms innan det blev dags för match.

Birmingham med förre Colchesterspelaren Neil Danns spelar mycket bra och är det bästa laget som gästat Layer Road på hela säsongen. Första halvleken slutar 0-0 där Birmingham hade den absolut farligaste chansen när Bruno N’Cotty drar en frispark i mycket farligt läge i ribbkrysset. Närmare än så är svårt att komma. I den andra halvleken tar Colchester ledningen efter lång frispark från Colchester där Chris Iwelumo skarvar bollen till Jamie Cureton som drar till på volley från 25 meter men tyvärr går bollen i stolpen. På returen är dock Kem Izzet först och slår in 1-0 till Colchester. Tyvärr höll detta bara i tio minuter för sen får Birmingham en jättechans där först Dean Gerken gör en jätteräddning till hörna men på hörnan når sen Dudley Campbell högst av alla och nickar in slutresultatet 1-1.

 
Neil Danns fick tyvärr inte spela för sitt nya lag

Efter matchen blir det Corner Bar som vanligt innan Conny var tvungen att åka hem. Efter som jag skulle bo hos Martyn i Ipswich (usch) så lämnade även vi Colchester och gick på puben där istället. Fick lite gliringar åt min Colchestertröja men det var ju bara att påminna om vilket lag som var bäst i East Anglia och problemet var löst. 


Söndagen den 4 februari
Lagom tidig väckning då jag fick skjuts till tåget som gick klockan 10.00 för att sen byta i Colchester till flygbussen. Hemresan fortsatte sen utan några problem.

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester