Resa: Svikaren George Burley!

Vi fortsätter med våra gamla resor och turen har nu kommit till julen 1994 när George Burley blev den mest hatade personen i Colchesters historia

Datum
1994.12.25 - 1995.01.01

Colchester matcher
Division 3: Colchester - Northampton 0-1
Division 3: Fulham - Colchester 1-2
Division 3: Colchester - Hereford 2-2

Övriga matcher
Premier League: Ipswich - Arsenal 0-2

Deltagare
Colu, Layer Road

Reserapport
En ganska intressant resa. Jag och Layer Road åkte över för att se ett Colchester som verkligen var på gång. Manager George Burley hade gjort laget till en vinstmaskin och The U's låg på en sjätteplats i ligan. Det spekuleras en del om att Burley är på väg till grannarna Ipswich Town. Burley förnekar detta men meddelar sen samma dag som matchen mot Northampton att han lämnar klubben. God Jul sa Burley och blir den mest impopuläre personen i Colchester genom tiderna. Colchesterspelarena och publiken är i det närmaste chockade.

Självklart blir det torsk mot bottenlaget Northampton med 1-0 vilket var ganska rättvist även om Colchester hade bra chanser på slutet men Northampton håller undan och tar sin första bortavinst för året.

Dagen efter är det faktiskt match igen och då är det borta mot Fulham som på den tiden var värdelösa. Efter en trevlig resa in till London byter vi sen till tunnelbana och hamnar på lite olika pubar i Fulhamland. Om man drömde om en vit jul så blev man besviken för nu regnade det och det gjorde det hela matchen. Givetvis inget tak över bortaläktaren.

Colchester vinner själva matchen med 2-1 efter ett segermål i 90:e på ett självmål av Blake. Det är dock Fulham som tar ledningen med 1-0 efter bara fem minuter och Burley blev ju inte mer populär precis. Mark Kinsella kvitterar dock efter en halvtimme men när Adam Locke blir frilägesutvisad precis vid halvtid är man ju inte för hoppfull. Colchester stretar dock på bra och har ju 1-1 tills Colchesters målvakt John Cheesewright slår en lång utspark som förre Colchesterspelaren Mark Blake ska nicka tillbaka till Jim Stannard i Fulhams mål men Stannard har sprungit ut för att möta bollen och missar den och 2-1 är ett faktum.

Vi firade ganska hårt i London den kvällen och tog sista tåget tillbaka till Colchester.

Sista Colchestermatchen var mot Hereford hemma. Fortfarande påverkade av Burley och hans svek då man ligger undan med 2-0 efter bara en halvtimme. Nu var det Colchesters tur att göra självmål när anfallaren Steve Whitton styr in en boll i eget mål. Colchester kommer dock tillbaka och reducerar till 1-2 i med en kvart kvar innan Whitton gör sitt "andra" mål för kvällen. Den här gången är det dock i rätt mål och 2-2. Målet kom i 89:e minuten och Colchester har även en jättechans anfallet efter men det slutar 2-2.

Därimellan gick vi och tittade på Ipswich-Arsenal. Biljetterna hade jag bokat långt innan "strulet" med Burley och helt plötsligt satt vi där, två svenskar och tre engelska U's supportrar och tittade på Burleys i hans nya klubb. Det blev en hel del ropande om Judas och svikare. Publiken runt omkring oss var inte lika roade ...

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester